Reportatge gràfic del Club Bellaterra en pandèmia

by | març 2, 2021 | Esports, Galeries de fotos

El dia 13 de març de 2020, molts empresaris van tancar els seus negocis. A partir d’aquí, es va decretar el primer estat d’alarma a tot l’Estat Espanyol. Els centres esportius van estar completament tancats durant tres mesos: de març a juny, fins que a mitjans de juny va començar la desescalada. Tot i així, la obertura va ser amb moltes mesures de prevenció i aforaments limitats.

El Club Bellaterra, per la seva banda, ha hagut d’establir mesures higièniques a tots els espais, repartir per tot l’espai dispensadors de gels hidroalcohòlics, s’han vist obligats a inhabilitar les dutxes dels vestidors i han augmentat les franges de neteja del seu personal.

Els socis, per tant, s’han hagut d’adaptar a totes aquestes noves mesures. Ara els socis venen canviats de casa, no es poden dutxar als vestidors de fitnes – cosa que suposa un problema per molta gent que ve directament de la feina – i això ha causat baixes. Han d’usar mascareta obligatòriament, no poden fer servir les fonts i han de desinfectar el material i les màquines que utilitzen. 

Un dels aspectes a favor que ens explica el director esportiu del centre, l’Iñaki, és que “les reserves de pàdel ens han donat molta visibilitat, el fet d’estar en l’aplicació de playtomic ens ha estalviat molts passos alhora de fer les reserves”.

El mes d’octubre, però, va arribar la segona onada i el Club va haver de tornar a afrontar tancaments generalitzats i gimnasos i clubs van abaixar la persiana fins el 23 de novembre. 

L’Iñaki ens explica que creuen que s’han adaptat relativament bé, han sapigut prendre a temps les decisions. En el cas de les activitats dirigides, les van treure a fora el pati i la gent n’ha quedat molt contenta, per diverses raons, la primera perquè estan a l’aire lliure i la segona perquè hi ha més espai i això permet mantenir més les distàncies. 

Una de les conseqüències és que ara tothom ha de reservar prèviament els espais, per a qualsevol activitat. Per tant, en tot moment el club sap qui hi ha, qui ha passat i en quines franges, cosa que permet tenir una traçabilitat en cas de que hi hagués algun contagi.

Malauradament i pel que fa als números, el Club ha patit una davallada, sobretot en aquesta tercera onada des d’inicis del 2021. “Durant l’any passat vam estar aguantant amb els socis, vam fer diverses accions perquè les quotes s’adaptessin a la realitat del moment… però va arribar un punt que no podíem fer gaire més, sobretot amb el confinament municipal… I és que els usuaris al Club Bellaterra han baixat en més de 100.  A més de les extraescolars de natació, natació amb nadons, pàdel i altres activitats que donen uns ingressos importants pel club i no s’han pogut dur a terme.

D’aquesta manera, l’any 2020 ha suposat pel Club deixar d’ingressar 200.000€, en relació l’any 2019.

Tot i aquesta situació tant complicada, l’Iñaki afirma: “ara sembla que comencen a recuperar-nos una miqueta, molt amb comptagotes”. “S’estan començant a recuperar altes i gent nova, i el fet de donar visibilitat tant en la pàgina web com en xarxes socials fa que sigui una cosa que juga a favor”. “L’equip està content, està implicat i té ganes de treballar, i s’espera que aquesta nova normalitat s’assembli mes a la normalitat d’abans, que la gent pugui venir tranquil·lament, a l’hora que vulguin i poden fer ús de totes les comoditats de les instal·lacions”.

FOTOS I TEXT: Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La darrera edició de La Sansi de Bellaterra, celebrada el passat dissabte 11 de setembre, va comptar amb més de 750 inscrits i el que suposa un 7% de participants més que l’edició anterior. Amb aquestes xifres, la cursa que transcorre pels carrers de Bellaterra i la Via Verda es manté com la cursa més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya

Les fotos de totes les paelles confinades 2021

Les fotos de totes les paelles confinades 2021

A banda de les 10 paelles guardonades , un total de 13 grups de veïns i veïnes van voler demostrar la seva creativitat i capacitat culinària tot participant a aquesta activitat organitzada per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB)

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

er anul·lada l’any anterior des de l’EMD en motiu de la Covid-19. Enguany, les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i s’espera que sigui, com és habitual, una de les curses populars de la diada amb més participants a Catalunya, que en darreres edicions han superat els 1000 inscrits

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: