Mor el veí de Bellaterra i referent en tèxtil Josep Bombardó

by | març 8, 2021 | Esqueles

El 3 de març va morir l’empresari i veí de Bellaterra Josep Bombardó (15/2/1947), qui va viure i ser estimat per molts habitants de Bellaterra. L’empresari sabadellenc va morir en pau a Bellaterra i envoltat de tota la família.

Pel que fa a la seva carrera, va ser president del Gremi de Fabricants (1990-1994), president de la Fundació per la Indústria 1559 (2012-2018) i expresident de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), que en el seu dia va impulsar la creació de l’Escola Superior de Disseny (1992) i el Barcelona Moda Centre (BMC), centre de negocis del sector de la moda. Tanmateix, Bombardó va ser l’artífex de la creació de la Confederació de la Industria Tèxtil Espanyola (2010).

Referent del tèxtil, Bombardó va començar a fer-se camí en la indústria a finals de la dècada del 1970, amb la creació d’Aprestos de Lanería (1968), per després adquirir Dobert. Amb el pas dels anys, acabaria consolidant el que avui en dia és un grup d’èxit –Holistex–, matriu de Dobert, IBQ Fabrics, Meroltex i Apreslan.

“Un empresari excel·lent”

Les reaccions a la mort de Josep Bombardó no s’han fet esperar i des del sector empresarial moltes han estat les persones que han destacat el llegat d’una “bona persona, un gran amic i sobretot un empresari excel·lent”, explica Rosvi Moix, presidenta del Gremi de Fabricants. Involucrat fins a l’últim dia, Bombardó “ha estat l’exemple d’innovació, sostenibilitat, i ecologia en l’àmbit empresarial. S’hi ha deixat la pell perquè gaudia”, detalla Moix, que a la vegada assegura que avui “és un dia trist de fortes emocions”.

De bon tracte en la distància curta i amb les idees molt clares, qui el coneixen en destaquen el seu bon tarannà amb les institucions, sempre amb ganes de dialogar i arribar acords en benefici col·lectiu: “Hem de seguir el seu llegat. Ha estat un exemple per a tots nosaltres i serà molt difícil que algú superi la seva empremta. Ha estat l’estàndard del tèxtil de Sabadell i gràcies a ell el tèxtil a la ciutat ha continuat funcionant perquè ens ha donat l’empenta i la il·lusió necessària”, finalitza.

Tanmateix, Núria Aymerich, secretària general del Gremi, explica que “ens ha deixat una persona única per la seva manera de ser, pel seu esperit emprenedor, per la seva intel·ligència i pel seu compromís amb les institucions, amb la ciutat i amb el país”.

En la mateixa línia, realça la figura d’una persona “insubstituïble, única i d’un llegat infinit al Gremi, on ha aportat visió, cohesió, definició d’objectius i per sobre de tot sempre l’ha defensat, essent el millor ambaixador no només del Gremi sinó de la indústria tèxtil”. Persona clau en la construcció de TEXFOR, Aymerich destaca el seu tracte personal: “Ha estat un enorme plaer tractar amb ell. Sempre hi era. Un home de tracte reflexiu que contestava, afrontava i t’ajudava”, finalitza.

FOTO: David B / iSabadell

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ens deixa el Bellaterrenc Paco Leiva

Ens deixa el Bellaterrenc Paco Leiva

“Va morir massa aviat el dilluns 28 de juny als 60 anys. La imatge que acompanya aquest text és del dia que la família i els amics ben propers ho celebràvem. La cerimònia serà al Tanatori de Mirasol dissabte 3 de juliol a les 11 hores (hora a confirmar) i la vetlla a partir de demà 2 de juliol”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: