L’Ajuntament de Cerdanyola acompanyat per les entitats CordeDones i la companyia de teatre La Inestable de Bellaterra van protagonitzar l’Acte Central del Dia de la Dona 2021 a Cerdanyola, que va celebrar-se aquest dissabte 6 de març de forma virtual.

Entitats i diferents serveis municipals han col·laborat aquest any en l’organització d’un programa complet d’activitats que s’allargarà durant tot el mes de març. Consulta’l aquí.

Per la seva banda, l’Acte Central va consistir en una introducció per part de l’alcalde de Cerdanyola Carles Cordón qui destacava que: “les dones constitueixen el 70% de les treballadores del sistema sanitari, el 80% del personal dels serveis socials, el 84% de les treballadores de residències de gent gran, el 64% del personal dels establiments d’alimentació i el 86% del personal de neteja”. A més deia que “durant aquest any hem vist augmentar la precarietat de les dones en el mercat laboral i la feminització de la pobresa”. És per aquest motiu que el govern es planteja arribar al valor de la igualtat “en tots els àmbits”.

Per la seva banda, la companyia de teatre La Inestable de Bellaterra va presentar un monòleg de l’actriu i també Vocal de Cultura bellaterrenca Mei Barceló i l’entitat cerdanyolenca CordeDones diverses peces interpretades per a l’ocasió.

Podeu veure a continuació el monòleg a partir del minut 15 i escoltar el manifest a partir del 30.

FOTO: Captura de pantalla de l’Acte Central del Dia de la Dona 2021, virtual