Tallen els accessos a la UAB per aturar l’activitat al campus de Bellaterra pel 8-M

by | març 8, 2021 | Societat

Prop d’un centenar de persones protesten aquest dilluns 8 de març al matí al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Cerdanyola del Vallès en senyal de suport a la vaga feminista. Els concentrats han passat la nit al centre universitari, i a primera hora s’han mobilitzat per barrar els accessos utilitzant els contenidors que hi ha repartits per les facultats.

Han tallat els carrers d’accés per a vianants a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) o l’entrada des de l’autopista AP-7 a través de l’Eix Central, on de manera preventiva s’hi han desplegat diverses unitats dels Mossos d’Esquadra davant d’un eventual intent de tall de l’autopista. Es preveu que la protesta s’allargui fins el migdia.

La mobilització la convoca el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i compta amb la participació de la Coordinadora d’Assemblees de Facultats (CAF). El conjunt d’accions han arrencat a les 7 h a la plaça Cívica, on s’ha llegit un manifest.

Des d’aquets punt les persones participants, la gran majoria noies, s’han dividit en diferents espais del campus per buidar contenidors i desplaçar-los, alguns al mig dels carrers i en d’altres espais, com l’accés a l’estació d’FGC. Tot plegat sota la mirada del personal de seguretat del campus, mentre a l’enllaç amb l’accés a l’autopista AP-7 uns vuit vehicles dels Mossos d’Esquadra s’han ubicat de manera preventiva en aquest espai que en d’altres protestes ha servit per accedir a la via i tallar el trànsit.

“L’objectiu és trencar la normalitat per denunciar el sistema capitalista i patriarcal”, assenyala Cristina Cambó, portaveu del SEPC a la UAB. L’acció a la universitat busca reclamar que els plans docents incloguin l’òptica feminista, treballant la tasca de prevenció d’agressions masclistes i “defensar la vida”.

Amb el tall es vol aturar l’activitat avaluable al centre durant aquesta jornada, així com que no es puguin avançar temaris de manera presencial. “Les dones estem invisibilitzades”, afegeix Cambó, que considera que l’educació universitària es troba en procés de mercantilització i que s’expulsa la dona d’aquest ensenyament.

“Avui no és un dia de festa, és un dia de lluita”, afegeix Berta Navarrete, portaveu de la CAF, que considera que cal incidir en la conscienciació sobre la defensa de l’equitat, també a les universitats. El col·lectiu té previst dur a terme accions de bloqueig de l’activitat al campus fins el migdia, per desplaçar-se a Barcelona pels volts de les 13.00 h.

FOTO: Arran Jovent @Chichiflesky

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: