L’arquebisbat de Barcelona alerta que un sacerdot expulsat fa misses il·lícites a Cerdanyola

by | març 10, 2021 | Successos

L’Arquebisbat de Barcelona alerta en un comunicat que un sacerdot expulsat de l’estat clerical pel Papa Francesc celebra misses il·lícites a Cerdanyola del Vallès, a l’ermita de Can Cerdà. Des de l’Arquebisbat assenyala que la persona que presumptament oficia les misses és Miguel Ángel Barco López, antic clergue de la diòcesi d’Alcalá de Henares.

A més d’oficiar misses a Can Cerdà, Barco també hauria obert un espai de culte a Barcelona i que, segons l’Arquebisbat “no compta amb cap autorització de l’Arquebisbat per a la seva obertura ni perquè s’hi pugui celebrar el culte en nom de l’Església catòlica“. L’Arquebisbat acusa l’implicat de “greu rebel·lia davant una decisió ferma de la Santa Seu”.

Segons informava El Periódico de Aragón l’any 2018, el Papa Francesc va retirar l’estat clerical a Miguel Ángel Barco López després de ser acusat d’assetjament per un diaca quan era rector a un poble de Saragossa. El mitjà citat explica que el prelat no va arribar a donar crèdit a la versió del jove, però van entregar-li 60.000 euros (gairebé 100.000 segons fonts que El Periódico no fa públiques), a canvi de rescindir la seva relació contractual.

L’Arquebisbat demana als fidels “que evitin curosament l’assistència i participació en el culte ni a l’espai indicat ni enlloc amb la persona esmentada, per raó de la seva il·licitud”. A més, alerta “a tots els clergues presents a les dues esmentades diòcesis (seculars, regulars, incardinats o forans, amb residència o de pas) que considerin estrictament prohibida per a ells qualsevol tipus de celebració de culte ni en l’espai esmentat ni amb la persona referida, sens perjudici de la responsabilitat canònica que s’hi pogués derivar”.

Més endavant, més informació.

FOTO: Capella de Can Cerdà, WIKILOC

Vols llegir més…?

Víctima mortal en un accident laboral a Sant Quirze del Vallès

Víctima mortal en un accident laboral a Sant Quirze del Vallès

n treballador d’una empresa de residus va morir ahir, dia 26 d’octubre, després de ser atropellat per un camió. L’accident laboral va succeir quan el camió va fer marxa enrere i va envestir el treballador dins del mateix recinte de l’empresa

Un robatori a Sabadell acaba amb una espectacular persecució

Un robatori a Sabadell acaba amb una espectacular persecució

Diverses persones van entrar a l’empresa Astepimer de Sabadell el vespre del passat diumenge. La nau, d’un dels principals proveïdors de tecnologia de la marca Xiaomi està ubivada a 500 metres de la Policia Municipal, a la Zona Hermètica. Un robatori que va acabar amb una fugida i persecució de pel·lícula, que va acabar amb alguns dels agents policials ferits

Un taxi s’incendia a Bellaterra

Un taxi s’incendia a Bellaterra

Aquest passat divendres 1 d’octubre, un cotxe es va incendiar a Bellaterra, a la sortida de Sant Cugat cap a Cerdanyola i concretament a la BV-1414 a l’alçada del pont que passa per sobre l’AP-7

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: