L’Arquebisbat de Barcelona alerta en un comunicat que un sacerdot expulsat de l’estat clerical pel Papa Francesc celebra misses il·lícites a Cerdanyola del Vallès, a l’ermita de Can Cerdà. Des de l’Arquebisbat assenyala que la persona que presumptament oficia les misses és Miguel Ángel Barco López, antic clergue de la diòcesi d’Alcalá de Henares.

A més d’oficiar misses a Can Cerdà, Barco també hauria obert un espai de culte a Barcelona i que, segons l’Arquebisbat “no compta amb cap autorització de l’Arquebisbat per a la seva obertura ni perquè s’hi pugui celebrar el culte en nom de l’Església catòlica“. L’Arquebisbat acusa l’implicat de “greu rebel·lia davant una decisió ferma de la Santa Seu”.

Segons informava El Periódico de Aragón l’any 2018, el Papa Francesc va retirar l’estat clerical a Miguel Ángel Barco López després de ser acusat d’assetjament per un diaca quan era rector a un poble de Saragossa. El mitjà citat explica que el prelat no va arribar a donar crèdit a la versió del jove, però van entregar-li 60.000 euros (gairebé 100.000 segons fonts que El Periódico no fa públiques), a canvi de rescindir la seva relació contractual.

L’Arquebisbat demana als fidels “que evitin curosament l’assistència i participació en el culte ni a l’espai indicat ni enlloc amb la persona esmentada, per raó de la seva il·licitud”. A més, alerta “a tots els clergues presents a les dues esmentades diòcesis (seculars, regulars, incardinats o forans, amb residència o de pas) que considerin estrictament prohibida per a ells qualsevol tipus de celebració de culte ni en l’espai esmentat ni amb la persona referida, sens perjudici de la responsabilitat canònica que s’hi pogués derivar”.

Més endavant, més informació.

FOTO: Capella de Can Cerdà, WIKILOC