En la setmana del Dia Internacional de les Dones, hem entrevistat a la joiera bellaterrenca Mia Querol, una dona provinent del món empresarial i que ha esdevingut joiera en els últims anys, segons ens explica, a partir d’un “profund procés de transformació”.

La Mia ens parla des del seu taller ubicat a Bellaterra i ens ensenya les peces que fa: joies úniques, artesanals i molt cuidades “dirigides a aquelles dones amb personalitat que busquen la distinció a través de la originalitat”. 

Amb tot, ens explica que fa joiesper realçar la dona autèntica i poderosa que portem dins…”. Parlem-hi.

Mia, com arriba una joiera a Bellaterra?

Ha, ha ha… Primer arriba la persona i després la joiera. Jo sóc de Terrassa i juntament amb la meva parella vàrem estar vivint a Barcelona durant més de 15 anys. Després va néixer la meva filla i el 2008, quan ja tenia tres anys, vàrem decidir mudar-nos aquí a Bellaterra i que anés a l’escola Ramon Fuster. Llavors jo era Vicepresidenta i Directora Financera d’una gran multinacional i treballava com a executiva de tot el Sud d’Europa. I després, ara farà 4 anys i mig, vaig deixar el món de la corporació i em vaig posar pel meu compte. 

Mia Querol, joiera de Bellaterra amb MiaQuerolJoia


És llavors quan neix el projecte de MiaQuerolJoia?

Exacte. Al posar-me pel meu compte vaig tenir més temps i vaig començar a fer joies, assistir a cursos, comprar material, comprar màquines… I ara tinc un petit taller aquí a Bellaterra des del qual faig totes les peces. Llavors, quan necessito màquinaria més sofisticada, visito un taller de Sant Cugat. 


Quin tipus de joies fas i a qui van dirigides?

Jo faig peces úniques perquè jo gaudeixo FENT la joia. No estic pensant en fer una sèrie de 50 joies per vendre-les, sinó que gaudeixo en el procés de creació de cada peça. Després, el tipus de joies que faig són normalment molt orgàniques, amb moltes pedres perquè m’agraden molt, em donen molta energia i em criden l’atenció. Podríem dir que són joies tot sovint imperfectes, ja que són grans, amb molta presència, de formes arrodonides i irrepetibles. Tenen molta personalitat i les faig combinant tècniques diverses. 

“Jo faig col·leccions a partir de materials que m’inspiren, experiències com viatges, etc.”


També fas joies personalitzades, no?

Sí. L’entrada a aquest món més creatiu em va permetre fer fins i tot joies personalitzades, perquè una idea em porta a una altra idea, i aquesta a una altra… i així. A més el tema del disseny sempre m’ha agradat, però abans no tenia temps, era un altre ritme… 


Has tingut algun encàrrec especial en aquests 4 anys?

Sí, de familiars i amics. El primer encàrrec que vaig tenir, per exemple, va ser el d’una agulla de pit per un abric. Una peça que és bastant poc freqüent però que, com que m’ho va demanar una amiga, vaig estar-hi uns mesos treballant: manipulant la plata, soldant, etc.

“Les meves joies són per a qui li agradin. Em fa molta il·lusió que la gent em vingui amb idees i també em fa il·lusió crear-ne jo”


Quantes col·leccions tens i com és el procés de creació de cada peça?

Jo vaig fent col·leccions i el que faig normalment és portar material d’alguns viatges o comprar minerals que m’inspiren i, a partir de l’experiència i tot el que he viscut, creo les col·leccions. Per exemple en tinc una de Nova Zelanda, una altra de Cuba, etc. Les pedres m’inspiren molt i procuro que cada peça tingui la seva història. Normalment no faig un procés tècnic d’escola, sinó que em deixo portar per allò que em suggereix. 

Mia Querol, joiera de Bellaterra amb MiaQuerolJoia


I el procés de compra? Com et poden comprar les persones interessades?

Poden contactar amb mi a través d’InstagramFacebook, Whatsapp o bé per la meva web que té tenda on-line (www.mia-querol-joia.myshopify.com). Si hi ha algú interessat a Bellaterra també el convido a venir, li ensenyo el taller, totes les peces i ens coneixem. Aquí a Bellaterra serà molt fàcil…


“Jo el missatge que sempre dono a amigues, dones, col·laboradores… és que la dona ha de trepitjar fort. En el sentit que ha de fer el que vol, no tenir por, tirar endavant…”

Per qui són les teves joies?

Les meves joies són per a qui li agradin. Normalment em fa molta il·lusió que la gent vingui amb idees i també em fa il·lusió que les joies agradin i transportin. Les sensacions que et transmeten al posar-te-les, perquè amb aquesta gamma intermitja de joia, tu pots anar vestida d’una manera, però si et poses una joia d’aquestes, canvia tot: més sofisticada, més creativa… És un gir complet a la teva imatge i això és molt interessant. 

Hi ha algun missatge que t’agradaria transmetre, coincidint amb la data del 8-M, a totes les Dones de Bellaterra?

Jo el missatge que sempre dono a amigues, dones, col·laboradores… és que la dona ha de trepitjar fort. En el sentit que ha de fer el que vol, no tenir por, tirar endavant… i d’alguna manera, aquestes joies són per dones que trepitgen fort. I aquest és el missatge que m’agradaria transmetre a totes les dones en general. Per exemple, quan treballava al món de la corporació jo portava equips de moltes dones i sempre els deia el mateix: vosaltres heu de trepitjar fort – que no vol dir trepitjar als altres -, però sí que heu de fer-vos notar, estar a les reunions, presentacions, donar el vostres punts de vista, demanar ajuda si necessiteu alguna cosa… Cadascú amb el seu caràcter, però cal no tenir por i tirar endavant. 

Mia Querol Joia

Compra la teva peça a la seva tenda on-line

E-mail (joia@miaquerol.com)

Facebook: Mia Querol Joia

Instagram: Mia Querol Joia

I si voleu gaudir d’un descompte en la primera compra, feu click a la imatge de baix!👇

FOTOS: Pau Quintana