La cerdanyolenca i ex-presidenta de l’ONG Veus Sense Fronteres, Rosa Sagarra Tió va morir el dimarts 9 de març. Sagarra va destacar a la ciutat pel seu paper com a activa defensora de la cooperació internacional i altre moviments socials. 

El fundador i ex-president de Veus Sense Fronteres,  el bellaterrenc Jordi Félez, ha escrit una carta per retre homenatge a Rosa Sagarra:

La Rosa no és dona de preterits. Lo seu és el futur i sobretot, el present. Un present ple a petar de vivències i emocions. Si no, no val la pena. La Rosa és així i així serà. La Rosa que es creix i motiva amb la gent i el seu escalf. La Rosa coratjosa que per sempre està amb nosaltres compartint il·lusions, entusiasmes i esforços. La Rosa que no ens deixarà mai i que fidelment ens estimarà com apassionadament estima la vida i el món. La nostra Rosa sense preterits, la que tant volem.