La portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, ha assegurat que si es continua amb la tendència actual de la pandèmia, les restriccions vigents a Catalunya es prorrogaran per Setmana Santa “amb molta probabilitat”. En la roda de premsa posterior als acords de govern, Budó ha dit que entre dimecres i dijous el Procicat decidirà com cal actuar els propers dies.

Tot i que considera que es podran mantenir les mesures, la portaveu també ha insistit que, en última instància, dependrà de com evolucionin les dades epidemiològiques. En aquest sentit, recorda que s’ha detectat un estancament en la baixada de la corba de la tercera onada i, fins i tot, “petits increments” en alguns indicadors com la incidència acumulada, l’Rt, i la positivitat en els tests d’antígens.

El plantejament del govern de mantenir les actuals restriccions per Setmana Santa contrasta amb la “màxima preocupació” del Ministeri de Sanitat que aquest dilluns ha posat sobre la taula la possibilitat fins i tot d’endurir les restriccions que es van acordar amb les comunitats autònomes.

FOTO: Meritxell Budó, en roda de premsa el 23 de març a les 13 hores | ACN