Restringida la circulació de furgonetes a les rondes

by | març 23, 2021 | Societat

c-58 ikea sabadell

A partir de l’1 d’abril de 2021 les furgonetes de categoria N1 sense etiqueta ambiental ja no podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona en l’horari estipulat.  Un tipus d’automòbil que se suma a la restricció de vehicles més contaminants i que s’ha anat aplicant de manera progressiva. 

En aquest cas parlem de furgonetes N1 de benzina anteriors a la norma Euro 3 i de diesel anteriors a la Euro 4, que no podran circular a la ZBE durant els dies laborables, de dilluns a divendres de set del matí a vuit del vespre. 

És des de l’1 de gener de 2020 que s’està restringint permamentment la circulació dins dins de les zones de baixes emissions (ZBE) de tots aquells vehicles els quals no els correspon cap distintiu de la DGT. 

Els primers afectats van ser els anomenats turismes (M1) de benzina habitualment matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel matriculats abans del 2005 o 2006. A posteriori, es preveu que els propers afectats siguin els camions (N2 i N3) i els autobusos (M2 i M3) sense etiqueta ambiental.

Tot i així, aquesta nova normativa contempla certes excepcions en cas que se sol·liciti al Registre Metropolità autoritzacions diàries de circulació. Un organisme que permet a vehicles sense distintiu o estrangers informar-se i gestionar principalment de forma digital els diferents tipus d’autoritzacions. 

Foto: L’autopista C-58 al seu pas per Bellaterra | Pau Quintana

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: