Restringida la circulació de furgonetes a les rondes

by | març 23, 2021 | Societat

c-58 ikea sabadell

A partir de l’1 d’abril de 2021 les furgonetes de categoria N1 sense etiqueta ambiental ja no podran circular per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona en l’horari estipulat.  Un tipus d’automòbil que se suma a la restricció de vehicles més contaminants i que s’ha anat aplicant de manera progressiva. 

En aquest cas parlem de furgonetes N1 de benzina anteriors a la norma Euro 3 i de diesel anteriors a la Euro 4, que no podran circular a la ZBE durant els dies laborables, de dilluns a divendres de set del matí a vuit del vespre. 

És des de l’1 de gener de 2020 que s’està restringint permamentment la circulació dins dins de les zones de baixes emissions (ZBE) de tots aquells vehicles els quals no els correspon cap distintiu de la DGT. 

Els primers afectats van ser els anomenats turismes (M1) de benzina habitualment matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel matriculats abans del 2005 o 2006. A posteriori, es preveu que els propers afectats siguin els camions (N2 i N3) i els autobusos (M2 i M3) sense etiqueta ambiental.

Tot i així, aquesta nova normativa contempla certes excepcions en cas que se sol·liciti al Registre Metropolità autoritzacions diàries de circulació. Un organisme que permet a vehicles sense distintiu o estrangers informar-se i gestionar principalment de forma digital els diferents tipus d’autoritzacions. 

Foto: L’autopista C-58 al seu pas per Bellaterra | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: