Publicat un mapa sobre la contaminació acústica a diferents punts del Vallès

by | març 24, 2021 | Mediambient, Societat

Entrada Bellaterra AP-7

Des del 22 de desembre ja es pot consultar el mapa de contaminació acústica a diferents punts del Vallès i Barcelonès per saber a quins carrers hi ha més soroll i a quins menys. Es tracta del Mapa Estratègic del Soroll (MES), una iniciativa a la qual en breu s’hi sumarà Cerdanyola i Bellaterra inclosa presumiblament. El que busca és mesurar el soroll ambiental a diverses zones de Catalunya.

El mapa, que podeu consultar aquí, reflexa una gradació entre els carrers amb menys soroll ambiental -per sota dels 55 decibels, en verd- i als que més s’hi concentra -per sobre dels 75 decibels, en fúcsia-. Pel que fa a Bellaterra i Cerdanyola, el ple aprovarà aquest dijous 25 de març, la seva incorporació i el mapa local serà enviat al Departament de Territori i Sostenibilitat. És a dir que més endavant podrà ser consultat.

Els MES són mapes per avaluar globalment l’exposició de la població al soroll produït per diferents fonts de soroll en una zona determinada, i per servir de base per l’elaboració de plans d’acció. Són una figura bàsica de suport a la gestió del soroll introduïda per la Directiva europea 2002/49/CE.

Ahora, aquests mapes s’han d’elaborar cada cinc anys, i s’han de posar a disposició el públic. Aquesta informació ha de ser clara, intel·ligible i fàcilment accessible per la població. A continuació trobareu l’enllaç al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya on es podrà disposar de tota la informació del mapa:

En els mapes estratègics han de constar, com a mínim, de la situació acústica existent segons els índexs de soroll (Lden, índex de soroll dia-vespre-nit, Ld, índex de soroll de dia, Ln, índex de soroll de nit), i el nombre estimat de persones situades en una zona exposada al soroll.

FOTO: Entrada Bellaterra AP-7 | Laia Tardós Roda

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

Propietaris de terrenys de Collserola s’uneixen per millorar la gestió forestal

Propietaris de terrenys de Collserola s’uneixen per millorar la gestió forestal

Més d’un 60% del Parc Natural de Collserola el formen terrenys privats, gestionats per propietaris que en veure l’estat “d’abandonament” que pateix l’espai verd han volgut teixir sinèrgies. Ho han fet a través de l’associació Collserola Iniciatives amb l’objectiu de reclamar millores en la gestió forestal del parc i, que ajudin d’entre altres objectius a reduir el risc d’incendis

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: