Publicat un mapa sobre la contaminació acústica a diferents punts del Vallès

by | març 24, 2021 | Mediambient, Societat

Entrada Bellaterra AP-7

Des del 22 de desembre ja es pot consultar el mapa de contaminació acústica a diferents punts del Vallès i Barcelonès per saber a quins carrers hi ha més soroll i a quins menys. Es tracta del Mapa Estratègic del Soroll (MES), una iniciativa a la qual en breu s’hi sumarà Cerdanyola i Bellaterra inclosa presumiblament. El que busca és mesurar el soroll ambiental a diverses zones de Catalunya.

El mapa, que podeu consultar aquí, reflexa una gradació entre els carrers amb menys soroll ambiental -per sota dels 55 decibels, en verd- i als que més s’hi concentra -per sobre dels 75 decibels, en fúcsia-. Pel que fa a Bellaterra i Cerdanyola, el ple aprovarà aquest dijous 25 de març, la seva incorporació i el mapa local serà enviat al Departament de Territori i Sostenibilitat. És a dir que més endavant podrà ser consultat.

Els MES són mapes per avaluar globalment l’exposició de la població al soroll produït per diferents fonts de soroll en una zona determinada, i per servir de base per l’elaboració de plans d’acció. Són una figura bàsica de suport a la gestió del soroll introduïda per la Directiva europea 2002/49/CE.

Ahora, aquests mapes s’han d’elaborar cada cinc anys, i s’han de posar a disposició el públic. Aquesta informació ha de ser clara, intel·ligible i fàcilment accessible per la població. A continuació trobareu l’enllaç al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya on es podrà disposar de tota la informació del mapa:

En els mapes estratègics han de constar, com a mínim, de la situació acústica existent segons els índexs de soroll (Lden, índex de soroll dia-vespre-nit, Ld, índex de soroll de dia, Ln, índex de soroll de nit), i el nombre estimat de persones situades en una zona exposada al soroll.

FOTO: Entrada Bellaterra AP-7 | Laia Tardós Roda

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: