Salut ja ha començat a enviar missatges SMS als mòbils de diferents bellaterrencs d’edats compreses entre els 60 i 65 anys. El motiu, administrar-los la vacuna contra la Covid-19 el més aviat possible. Així ho ha anunciat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, després que la Comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat hagi elevat el topall d’edat per a rebre la vacuna fins als 65 anys.

En aquest cas i com a tota aquesta població, se’ls administrarà la vacuna del laboratori Astrazeneca. El procés consistirà en rebre un missatge al mòbil amb un enllaç. Llavors caldrà identificar-se a través d’un aplicatiu i, un cop identificats, l’aplicació oferirà diferents punts de vacunació i hores disponibles.

A la vegada, Salut continua contactant amb el personal essencial que encara no està vacunat, també els de més de 55 anys que fins ara no es podien posar la vacuna d’AstraZeneca. Paral·lelament les vacunacions a gent gran, superior als 80 anys, segueixen avançant però sense tanta rapidesa com es voldria.

El pla de vacunació presentat el 23 de març és el següent:

Un pla de vacunació amb 500.000 vacunes a la setmana (si arriben totes les dosis)

El Departament de Salut es prepara per poder vacunar 500.000 persones a la setmana si arriben les dosis necessàries. En roda de premsa, el govern de la Generalitat ha anunciat que s’habilitaran al voltant de 500 punts de vacunació i que es començarà amb la franja 70-79 a mitjans de maig. 

L’estratègia de vacunació massiva per la Covid-19 a Catalunya preveu utilitzar Fira de Barcelona, la Pista d’atletisme de Sabadell, Fira Cornellà, Palau Firal de Girona, Pavelló 11 de setembre de Lleida, un espai a concretar a Tarragona i com a espai extraordinari, el Camp Nou, per arribar a vacunar 500.000 persones a la setmana amb 10.000 professionals.

Aquests espais complementaran els 433 centres d’atenció primària (CAP) i annexos que permeten vacunar fins a 200.000 persones a la setmana, als quals se sumaran 46 espais mitjans. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a mitjans del mes de maig preveuen haver vacunat els majors de 80 anys i es començaria a vacunar la franja de 70 a 79 anys.

Pendents de la disponibilitat de vacunes

Tota l’estratègia depèn de la disponibilitat de vacunes en cada moment. En aquest moment el Departament de Salut preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna Pfizer la setmana del 29 de març i 195.000 dosis més el 5 d’abril. El mateix mes es preveuen rebre vacunes de Janssen. “Entrarem al maig amb una disposició de vacunes molt superior”, ha considerat Vergès.

Pel que fa a la vacuna d’Astra Zeneca, que govern espanyol ara permet fer servir entre la població de 60 a 65 anys, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d’aquesta franja d’edat, tant essencials com no essencials, estan rebent la citació per vacunar-se aquest dimecres.

Per la seva banda, Vergés ha denunciat que aquesta setmana han rebut només 16.000 dosis de la vacuna d’Oxford de les 60.000 previstes. Segons ha apuntat, en els propers tres dies es calcula que n’arribaran 18.000 més, però de totes maneres no s’arribarà a les 60.000 esperades.

FOTO: Departament de Salut