S’esperen alts nivells de pol·len per aquesta primavera

by | març 24, 2021 | Méteo, Societat

Les precipitacions abundants dels mesos de tardor i les temperatures càlides d’aquest hivern han permès floracions i pol·linitzacions abundants abans de l’habitual i faran que el nivell de pol·linització d’aquesta primavera sigui el més abundant dels últims vint-i-sis anys.

Aquestes són les prediccions elaborades pels investigadors de la Universitat Autònoma juntament amb la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), que està  fent un seguiment de 9 localitats catalanes, entre elles Bellaterra

Unes prediccions, però condicionades a les properes condicions meteorològiques: una primavera amb elevades temperatures podria provocar l’esgotament avançat de la floració. En canvi, episodis de pluges fortes durant les hores de llum poden, eliminarien el pol·len de forma momentánea però, alhora aportarien aigua perquè les plantes poguessin florir properament. 

Ja fa anys que la XAC analitza com els canvis en els patrons meteorològics estan influint en la pol·linització. Aquest any, parlem d’unes dades especialment alarmants per a les persones que pateixen al·lèrgies respiratòries, que segons la UAB es tracta d’un 25% de la població. Reaccions que produeixen principalment el pol·len i les espores dels fongs, a més dels àcars de la pols domèstica

A més, es tem que els símptomes d’al·lèrgia es puguin confondre amb la simptomatologia de la COVID-19. És per això que el Dr. Joan Bartra, al·lergòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, recomana conèixer els símptomes per poder diferenciar-los. 

Cal tenir en compte doncs, que en cas de l’al·lèrgia respiratòria, els símptomes s’incrementaran a l’aire lliure i milloraran en espais tancats. A més, l’al·lèrgia tendeix a produir picor a la gola i rinitis al·lèrgica, mentre que la presència de febre sol ser nul·la.  

Foto: Una mimosa als carrers de Bellaterra|Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

Barris de Valldoreix fa anys que han de conviure amb el soroll continu que procedeix de l’autopista AP-7. Fa dues dècades, un grup de veïns ja reivindicava solucions per rebaixar el brunzit dels vehicles que pateixen dia i nit.

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a més de preparar els Centres d’Atenció Primària (CAP) per la vacunació de la Covid-19, ha posat en marxa altres punts de vacunació amb l’objectiu de vacunar de forma més àgil i còmoda.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: