S’esperen alts nivells de pol·len per aquesta primavera

by | març 24, 2021 | Méteo, Societat

Les precipitacions abundants dels mesos de tardor i les temperatures càlides d’aquest hivern han permès floracions i pol·linitzacions abundants abans de l’habitual i faran que el nivell de pol·linització d’aquesta primavera sigui el més abundant dels últims vint-i-sis anys.

Aquestes són les prediccions elaborades pels investigadors de la Universitat Autònoma juntament amb la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), que està  fent un seguiment de 9 localitats catalanes, entre elles Bellaterra

Unes prediccions, però condicionades a les properes condicions meteorològiques: una primavera amb elevades temperatures podria provocar l’esgotament avançat de la floració. En canvi, episodis de pluges fortes durant les hores de llum poden, eliminarien el pol·len de forma momentánea però, alhora aportarien aigua perquè les plantes poguessin florir properament. 

Ja fa anys que la XAC analitza com els canvis en els patrons meteorològics estan influint en la pol·linització. Aquest any, parlem d’unes dades especialment alarmants per a les persones que pateixen al·lèrgies respiratòries, que segons la UAB es tracta d’un 25% de la població. Reaccions que produeixen principalment el pol·len i les espores dels fongs, a més dels àcars de la pols domèstica

A més, es tem que els símptomes d’al·lèrgia es puguin confondre amb la simptomatologia de la COVID-19. És per això que el Dr. Joan Bartra, al·lergòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, recomana conèixer els símptomes per poder diferenciar-los. 

Cal tenir en compte doncs, que en cas de l’al·lèrgia respiratòria, els símptomes s’incrementaran a l’aire lliure i milloraran en espais tancats. A més, l’al·lèrgia tendeix a produir picor a la gola i rinitis al·lèrgica, mentre que la presència de febre sol ser nul·la.  

Foto: Una mimosa als carrers de Bellaterra|Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: