S’esperen alts nivells de pol·len per aquesta primavera

by | març 24, 2021 | Méteo, Societat

Les precipitacions abundants dels mesos de tardor i les temperatures càlides d’aquest hivern han permès floracions i pol·linitzacions abundants abans de l’habitual i faran que el nivell de pol·linització d’aquesta primavera sigui el més abundant dels últims vint-i-sis anys.

Aquestes són les prediccions elaborades pels investigadors de la Universitat Autònoma juntament amb la Xarxa Aerobiològica de Catalunya (XAC), que està  fent un seguiment de 9 localitats catalanes, entre elles Bellaterra

Unes prediccions, però condicionades a les properes condicions meteorològiques: una primavera amb elevades temperatures podria provocar l’esgotament avançat de la floració. En canvi, episodis de pluges fortes durant les hores de llum poden, eliminarien el pol·len de forma momentánea però, alhora aportarien aigua perquè les plantes poguessin florir properament. 

Ja fa anys que la XAC analitza com els canvis en els patrons meteorològics estan influint en la pol·linització. Aquest any, parlem d’unes dades especialment alarmants per a les persones que pateixen al·lèrgies respiratòries, que segons la UAB es tracta d’un 25% de la població. Reaccions que produeixen principalment el pol·len i les espores dels fongs, a més dels àcars de la pols domèstica

A més, es tem que els símptomes d’al·lèrgia es puguin confondre amb la simptomatologia de la COVID-19. És per això que el Dr. Joan Bartra, al·lergòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, recomana conèixer els símptomes per poder diferenciar-los. 

Cal tenir en compte doncs, que en cas de l’al·lèrgia respiratòria, els símptomes s’incrementaran a l’aire lliure i milloraran en espais tancats. A més, l’al·lèrgia tendeix a produir picor a la gola i rinitis al·lèrgica, mentre que la presència de febre sol ser nul·la.  

Foto: Una mimosa als carrers de Bellaterra|Pau Quintana

Vols llegir més…?

Sant Joan sense incidents a Bellaterra, però sí a les poblacions veïnes

Sant Joan sense incidents a Bellaterra, però sí a les poblacions veïnes

En aquesta darrera revetlla de Sant Joan, en plena alerta per alt risc d’incendi, no hi ha hagut cap foc a la localitat de Bellaterra, on els Bombers de la Generalitat asseguren que entre les 20 hores del dijous 23 fins a les 8 h del divendres 24, no han hagut d’enviar-hi cap dotació per causa d’incendi. Sí que van assistir, al passeig de les Acàcies un ciclista accidentat amb ferides lleus a les 3.41 de la matinada.

El Servei Local de Català ofereix dos cursos de català intensius a l’estiu

El Servei Local de Català ofereix dos cursos de català intensius a l’estiu

El Servei Local de Català de Cerdanyola del Vallès ofereix dos grups de nivell Bàsic 1 presencials aquest estiu: del 4 al 27 de juliol o del 8 al 31 o d’agost. Tots dos cursos són gratuïts, de 45 hores i intensius en horari de matí (de dilluns a dijous, de 9.30 a 12.30 h). Els cursos de “Bàsic 1” permeten a l’alumne comprendre i utilitzar oralment i per escrit les frases i expressions més usuals en situacions comunicatives bàsiques quotidianes. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: