“El teatre no és essencial”

by | març 26, 2021 | Opinió

Proclamar una cosa “essencial” és com dir que és més important que altres coses. Quina basta pretensió i quina gran presumpció. El teatre com a art contemplatiu requereix d’una gran dosi d’humilitat i d’agraïment.

Altre cosa fora titllar al teatre d’essència, és a dir: “allò que hi ha en una cosa de permanent i invariable” o “allò per què una cosa és el que és” o “allò que constitueix el fons de l’ésser, la natura pròpia d’una cosa”. Cal, doncs, entretenir-nos en aquesta essència i deixar l’essencial per als que maneguen la indústria teatral i cultural.

En el Dia Mundial de Teatre hem de recordar, tots els que fem teatre, per què ens dediquem a aquest ofici. I dic ofici amb la veu ben alta i reivindicant tant la seva vessant de treball manual com de litúrgia.

En aquest temps de maltempsada, la defensa del teatre l’hem de fer des d’un cert recolliment i no pas proclamant el bo i millor que és per a la societat. El teatre no necessita aquesta defensa ni la societat ho demana, perquè el teatre forma part de l’essència de l’ésser humà i fins m’atreviria a dir de tot ésser vivent.

No ens deixem seduir per escenografies vanes i, en aquest dia, recuperem la nuesa del teatre, l’esperit que el conforma i que un dia ens va seduir.

Reclamen, això sí, temps pel teatre, aquell temps que una societat de consum ferotge ens roba, amb una pressa que ens malmet la reflexió, la pausa, la contemplació.

És això, sí! L’etimologia del mot teatre, un lloc per contemplar, no necessàriament físic sinó del moment, per saber absorbir les imatges i les paraules amb tots els sentits, i meditar.

Que sigui, doncs, aquest Dia Mundial del Teatre un temps de meditació, que el teatre és ben viu!

Vols llegir més…?

“L’ecosistema del foc”

“L’ecosistema del foc”

Sovint veiem els incendis com un element negatiu, artificial, origen de destrucció i pèrdua de riquesa biològica. Però el cert és que el foc és un element més de la natura, com ho són la terra, l’aire i l’aigua. Els incendis forestals existien abans que els humans, i no només han contribuït a l’evolució de les espècies, sinó que podem dir que són font de diversitat.

“Consells per un estiu més sostenible”

“Consells per un estiu més sostenible”

Per aquest mes, i amb l’arribada de l’estiu i les vacances per a molts, he pensat fer una llista de coses que moltes vegades no fem prou bé i que contribueixen a reduir el nostre impacte negatiu sobre el planeta…

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: