Qui és Maria Dolors Termens?

by | març 26, 2021 | Cerdanyola, Cultura

“Coneixem la història de Maria Dolors Termens, última habitant de la Masia que hi havia ubicada a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Filla de pagesos, va viure a la Masia de Can Magrans fins l’any 1961.

Així ens ho explica el TOT Cerdanyola, que ha engegat un cicle per rememorar la història de dones cerdanyolenques amb la col·laboració de tres veïnes interessades en la difusió de la memòria històrica de les dones del municipi.

Maria Dolors Tremens és un dels personatges de qui s’ha volgut recuperar la seva història. Va viure l’àmbit agrícola en una època on Cerdanyola s’omplia de masies escampades pel territori,  en alguns casos allunyades les unes de les altres, cosa que dificultava força les relacions socials i l’accés a alguns serveis, com el metge o l’escola.

La Victòria, la Rosa i la Mercè expliquen al Tot Cerdanyola, com la vida de la Maria Dolors es va veure condicionada per la situació geogràfica i marcada per pràctiques, com l’intercanvi d’excedents, una tasca que assumia el pare de la família i que constituïa l’economia familiar, que cultivava sobretot blat i mongetes.

L’article caracteritza la vida de la protagonista, que va rebre una educació religiosa al col·legi “Ave Maria”, coordinat amb l’Església de Santa Creu de Bellaterra.  Així mateix, ens destaca la figura de la mare, que va lluitar perquè els seus fills tinguessin vies de futur més enllà de la Masia.

Trobareu l’article complet aquí

Vols llegir més…?

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Commemoració el desè aniversari de la mort de la soprano Montserrat Figueras, al monestir de Pedralbes a les 20:30h, demà, dia 23 de novembre. En l’homenatge, la música i la literatura seran els eixos conductors d’un acte per recordar una de les veus més destacades de la recuperació de la música antiga a Catalunya i, de fet, al conjunt d’Europa.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: