Què farem per Setmana Santa?

by | març 29, 2021 | Mobilitat, Societat

Què farà el veïnat de Bellaterra per Setmana Santa?

Després d’un any ple d’incertesa i dubtes sobre allò que vindrà, parlem de plans i projeccions. Ens trobem amb un sentiment de desorientació generalitzada, sobre el que es podrà fer i el que no… O, més ben dit, el que s’hauria de fer i el que no – per tal de no abocar-nos a una remuntada dels casos de coronavirus, passat l’abisme de la setmana primaveral, i generar una quarta onada.

Malgrat tot – i a dia 23 de març – les autoritats han considerat segur i pertinent obrir una lliure circulació per tot Catalunya, sempre que sigui dins la mateixa bombolla. Això sí, sense sortir del territori per motius injustificats. Deixats enrere els confinaments municipals i comarcals, parlem amb diferents veïns i veïnes per preguntar-los què faran i com s’organitzaran.

Què faran els nostres veïns i veïnes?

”Nosaltres ens quedarem aquí… enlloc d’anar a S’Agaró com cada any, ens quedarem a Bellaterra perquè crec que no podem anar-hi…” ens deia l’Enric, de 65 anys. “Cal no sortir massa de casa i quedar-se tots quiets fins que tot això passi”, reblava. El mateix cas és el del Luis, de 23 anys que deia “jo també estaré a casa… Ni jo ni la meva família crec que ens movem perquè, total, pel que es pot fer…”. A ell li agradaria viatjar fora de Catalunya o Espanya, però no hi ha lliure mobilitat entre fronteres.

Escapades però amb prudència, malgrat tot

“Nosaltres estarem a casa i marxarem uns dies de càmping amb uns amics molt propers que ja han passat gairebé a ser membres de la nostra mateixa bombolla, però a dia 23de març encara no ho tenim molt lligat…” ens explicava la Blanca de 32 anys.

“El que és el cap de setmana, és a dir, divendres, dissabte i diumenge anirem a la platja”, ens deia el Marc de 40 anys. “Dilluns a l’hora de dinar ja serem aquí, però esperem que aquests dies ens doni una mica l’aire i l’olor de mar… Al capi a la fi, els dies que estiguem per aquí Bellaterra també estarem bé perquè, on s’està millor que a Bellaterra?…”, ens comentava entre rialles.

La Carlota, de 38 anys tirava més per la muntanya: “en principi em quedaré a casa, però si ens deixen també m’escaparé algun dia a la Molina, per pasturar i veure si encara hi ha neu…”. En el cas que la mobilitat torni a estar restringida ens diu que es quedarà arreglant el jardí i fent coses a casa. Per acabar, trobem el cas de l’Anna que ens explica que “la meitat de la família marxarem a Menorca del31 al 5 d’abril i la resta dels dies estarem per aquí”.

En definitiva, una varietat de plans que les autoritats sanitàries aconsellen fer sempre dins la mateixa bombolla i evitant riscos innecessaris. L’objectiu: evitar possibles rebrots a la tornada, un fenomen que sobretot pel que fa al col·lapse sanitari, ja es comença a estudiar.

FOTO: Les autopistes | Pau Quintana

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: