Què farà el veïnat de Bellaterra per Setmana Santa?

Després d’un any ple d’incertesa i dubtes sobre allò que vindrà, parlem de plans i projeccions. Ens trobem amb un sentiment de desorientació generalitzada, sobre el que es podrà fer i el que no… O, més ben dit, el que s’hauria de fer i el que no – per tal de no abocar-nos a una remuntada dels casos de coronavirus, passat l’abisme de la setmana primaveral, i generar una quarta onada.

Malgrat tot – i a dia 23 de març – les autoritats han considerat segur i pertinent obrir una lliure circulació per tot Catalunya, sempre que sigui dins la mateixa bombolla. Això sí, sense sortir del territori per motius injustificats. Deixats enrere els confinaments municipals i comarcals, parlem amb diferents veïns i veïnes per preguntar-los què faran i com s’organitzaran.

Què faran els nostres veïns i veïnes?

”Nosaltres ens quedarem aquí… enlloc d’anar a S’Agaró com cada any, ens quedarem a Bellaterra perquè crec que no podem anar-hi…” ens deia l’Enric, de 65 anys. “Cal no sortir massa de casa i quedar-se tots quiets fins que tot això passi”, reblava. El mateix cas és el del Luis, de 23 anys que deia “jo també estaré a casa… Ni jo ni la meva família crec que ens movem perquè, total, pel que es pot fer…”. A ell li agradaria viatjar fora de Catalunya o Espanya, però no hi ha lliure mobilitat entre fronteres.

Escapades però amb prudència, malgrat tot

“Nosaltres estarem a casa i marxarem uns dies de càmping amb uns amics molt propers que ja han passat gairebé a ser membres de la nostra mateixa bombolla, però a dia 23de març encara no ho tenim molt lligat…” ens explicava la Blanca de 32 anys.

“El que és el cap de setmana, és a dir, divendres, dissabte i diumenge anirem a la platja”, ens deia el Marc de 40 anys. “Dilluns a l’hora de dinar ja serem aquí, però esperem que aquests dies ens doni una mica l’aire i l’olor de mar… Al capi a la fi, els dies que estiguem per aquí Bellaterra també estarem bé perquè, on s’està millor que a Bellaterra?…”, ens comentava entre rialles.

La Carlota, de 38 anys tirava més per la muntanya: “en principi em quedaré a casa, però si ens deixen també m’escaparé algun dia a la Molina, per pasturar i veure si encara hi ha neu…”. En el cas que la mobilitat torni a estar restringida ens diu que es quedarà arreglant el jardí i fent coses a casa. Per acabar, trobem el cas de l’Anna que ens explica que “la meitat de la família marxarem a Menorca del31 al 5 d’abril i la resta dels dies estarem per aquí”.

En definitiva, una varietat de plans que les autoritats sanitàries aconsellen fer sempre dins la mateixa bombolla i evitant riscos innecessaris. L’objectiu: evitar possibles rebrots a la tornada, un fenomen que sobretot pel que fa al col·lapse sanitari, ja es comença a estudiar.

FOTO: Les autopistes | Pau Quintana