La bellaterrenca Lia Sampai va tancar el 10è Cicle de Música de Cambra el passat diumenge al teatre Ateneu de Cerdanyola. ‘Amagatalls de llum’ és el segon treball de la cantautora acompanyada del guitarrista i arranjador Adrià Pagès. Des de la senzillesa i la complicitat construeixen relats que abracen el món personal i el social, tot davallant en els racons més íntims i fràgils. Per fer-ho, incorporen a la veu i la guitarra -ambdues centrals- altres instruments de corda i guitarres elèctriques, ampliant la seva sonoritat per aconseguir una expressivitat precisa que enalteix cada paraula.

La carta de presentació del disc és la cançó ‘La caixeta’, tema que compta amb un videoclip dirigit per Raúl Txaro. “De vegades, si ens acompanyen, descobrim nous camins. La música me n’ha fet descobrir uns quants. He tingut (i tinc) molta sort. Aquesta cançó és un agraïment a tot l’acompanyament que rebo, un regal per a l’Adrià Pagès, per als que més estimo, que sempre hi són, i també per al públic”, assegura Sampai.

Lia Sampai (Barcelona, 1995) puja a l’escenari per primera vegada l’estiu de 2017, rebent el segon premi al Concurs de Cantautors de Ferreries. El 2018 comença a treballar amb el guitarrista i compositor Adrià Pagès (Barcelona, 1995) i junts publiquen “La fada ignorant” (2019). Amb el llançament d’aquest primer treball emprenen una gira de presentació que els porta a escenaris i concursos com el Festival Barnasants, el Jambo Street Music, el Concurs Delayta’ns de Premià de Mar (primer premi) o el Certamen Nacional de Joves Cantautors d’Elx (primer premi).

Sampai i Pagès comencen a col·laborar al novembre de 2018. Després de treballar de valent, entren a l’estudi (el premi d’Andorra finalment es materialitza en 16 hores a l’estudi els dies 21 i 22 de gener). Així, neix un LP de 10 cançons: La Fada Ignorant; àlbum debut, que fan públic al febrer de 2019.

Reconeixements

La parella ha rebut reconeixements com el Concurs de Cantautors de Ferreries (Tortosa, 3er Premi, juny 2019), el Concurs Inèdit de Llambilles (1er premi, juliol 2019), el Concurs de Cançó de Salitja (2on Premi, agost 2019) i el Concurs Delayta’ns de Premià de Mar (1r premi, setembre 2019). Al novembre guanyen el premi a la Millor Banda en Català del Concurs de Bandes de Badalona i al desembre el Primer Premi al Certàmen Nacional de Cantautors a Elx, així com el Premi a la millor Cançó en Valencià.

Podeu veure un resum del concert a continuació

AUTORIA: J.A. Hidalgo

FOTO: La cantant Lia Sampai i el guitarrista i arranjador Adrià Pagès | cedida per Cerdanyola Al Dia