La Unió de Veïns es reuneix de nou amb l’Ajuntament per millorar la recollida d’escombreries

by | març 30, 2021 | Societat

El passat dijous 11 de març es va celebrar, via telemàtica, una segona reunió amb l’Ajuntament de Cerdanyola per tractar la problemàtica de la gestió de la recollida d’escombraries a Bellaterra. Donat que l’EMD també hi està implicada, es va demanar la seva incorporació a la reunió. Des de la Unió de Veïns agraïm la implicació dels responsables directes d’ambdues administracions

Es va començar la reunió amb un recull de fotografies fetes el mateix dia 11 entre les 8:00 i les 8:15h per alguns carrers de Bellaterra. Era dijous i no tocava cap recollida. Les fotos mostraven la problemàtica encara existent, que té dues vessants principals:

1. LES RESTES VEGETALS: La queixa de molts veïns és que abans es recollien totes les bosses que es deixaven i ara només es recull 1 bossa de 20 litres, els 3 dies de recollida. Les explicacions de l’Ajuntament són que durant el confinament es van treure excessives bosses i ara s’ha agafat al que diu l’ordenança. Davant la nostra insistència per trobar-hi solucions, se’ns ha informat que no es podrà fer cap modificació fins que no acabi el contracte vigent (a finals del 2022) i que mentrestant s’està duent a terme una revisió

2. PRESÈNCIA DE RESIDUS I CUBELLS AL CARRER: S’ha detectat la presència de residus en dies que no toca, així com molts cubells a les vies que donen mala imatge i de vegades impedeixen el pas, també n’hi ha alguns lligats amb cadenes a les faroles de la mateixa via

Per la seva banda, l’Ajuntament va informar que l’Àrea Metropolitana està fent un estudi de viabilitat tècnica i econòmica per optimitzar el sistema de recollida i, en segon lloc, farà una campanya de comunicació per recordar l’actual sistema de la recollida de poda. Des de la UvB es va demanar si ho podien recordar els agents cívics i es va acordar una reunió a tres bandes abans de l’estiu

Fes-te soci/sòcia!unioveinsbellaterra.catinfo@unioveinsbellaterra.cat

FOTO: Deixalles als carrers de Bellaterra | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: