Cribratge massiu de COVID-19 durant sis dies a la UAB

by | abr. 7, 2021 | Societat

El Departament de Salut de la Generalitat organitza, entre els dies 8 i 15 d’abril, un cribratge massiu entre tots els membres del personal i de l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 o determinar si han passat ja la malaltia.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general que la Generalitat està realitzant a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Les proves es podran realitzar entre les 9.30 i les 19 h (excepte el divendres, dia 9, en què l’horari serà de 9.30 a 14 h) en dos espais al campus de Bellaterra: un punt de cribratge a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un punt itinerant que estarà situat al vestíbul d’entrada de la planta 0/sala de juntes de l’edifici C (Ciències i Biociències) els dies 8 i 9 d’abril, al vestíbul d’entrada/sala de juntes de la Facultat de Filosofia i Lletres els dies 12 i 13, a l’Escola d’Enginyeria el dia 14 i a la Facultat de Medicina el dia 15.

Es podran realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una. Poden realitzar-les tots els estudiants i tots els membres del personal docent i administratiu de la UAB, així com el personal de les empreses i centres de recerca, que siguin asimptomàtics i que no estiguin ja vacunats.

Per sotmetre’s a la prova, és indispensable presentar la targeta sanitària de CatSalut, o bé el DNI o el passaport. I, un cop finalitzada l’obtenció de la mostra de sang per realitzar l’estudi serològic, per evitar aglomeracions i no haver d’esperar els resultats, es convidarà el participant a consultar-los a La Meva Salut.

FOTO: Una dona fent-se una prova PCR. FOTO: Departament de Salut

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: