Cribratge massiu de COVID-19 durant sis dies a la UAB

by | abr. 7, 2021 | Societat

El Departament de Salut de la Generalitat organitza, entre els dies 8 i 15 d’abril, un cribratge massiu entre tots els membres del personal i de l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 o determinar si han passat ja la malaltia.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general que la Generalitat està realitzant a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

Les proves es podran realitzar entre les 9.30 i les 19 h (excepte el divendres, dia 9, en què l’horari serà de 9.30 a 14 h) en dos espais al campus de Bellaterra: un punt de cribratge a la plaça Cívica, situat davant de la farmàcia, i un punt itinerant que estarà situat al vestíbul d’entrada de la planta 0/sala de juntes de l’edifici C (Ciències i Biociències) els dies 8 i 9 d’abril, al vestíbul d’entrada/sala de juntes de la Facultat de Filosofia i Lletres els dies 12 i 13, a l’Escola d’Enginyeria el dia 14 i a la Facultat de Medicina el dia 15.

Es podran realitzar dues proves: PCR mitjançant automostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Són de caràcter voluntari i cada persona podrà decidir si vol realitzar-ne dues o només una. Poden realitzar-les tots els estudiants i tots els membres del personal docent i administratiu de la UAB, així com el personal de les empreses i centres de recerca, que siguin asimptomàtics i que no estiguin ja vacunats.

Per sotmetre’s a la prova, és indispensable presentar la targeta sanitària de CatSalut, o bé el DNI o el passaport. I, un cop finalitzada l’obtenció de la mostra de sang per realitzar l’estudi serològic, per evitar aglomeracions i no haver d’esperar els resultats, es convidarà el participant a consultar-los a La Meva Salut.

FOTO: Una dona fent-se una prova PCR. FOTO: Departament de Salut

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: