En motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut, que se celebra cada 7 d’abril, Pallapupes reclama la importància de la cura emocional a través del riure. Ho han fet a través de la posada en marxa d’una campanya de recollida d’assignatures a través de Change.org en què demanen que el riure i l’humor sigui un estàndard dins del sistema de Salut i, per tant, que Pallapupes pugui ser present en una major part dels centres sanitaris de Catalunya.

Actualment, només són 14 els centres que poden gaudir de Palapupes i això es corrrespon a un 7% dels hospitals del territori. És per això que l’organització vol posar el focus en les desigualtats sanitàries generades per la manca d’equitat de recursos sanitaris, com els pallassos professionals de l’hospital.

A més, denuncien com , malgrat els esforços realitzats, la pandèmia ha tingut un impacte negatiu en la seva activitat. Les xifres d’impacte s’han reduït un al voltant d’un 45%, i per tant, hi ha hagut una quantitat important de pacients que no han pogut gaudir-ne.

Pallapupes expliquen que “ja s’ha de mostrat que tenen un impacte en la salut emocional i mental dels pacients, familiars i acompanyants, així com dels professionals sanitaris”. Així doncs, reclamen un canvi de cutura i valors del sistema sanitari, perquè es tingui en compte la cura emocional a través del riure i l’humor com a estàndard.

FOTO: Pallapupes a l’hospital | @Lookyproduccions