Els Pallapupes reivindiquen la cura emocional

by | abr. 7, 2021 | Societat

En motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut, que se celebra cada 7 d’abril, Pallapupes reclama la importància de la cura emocional a través del riure. Ho han fet a través de la posada en marxa d’una campanya de recollida d’assignatures a través de Change.org en què demanen que el riure i l’humor sigui un estàndard dins del sistema de Salut i, per tant, que Pallapupes pugui ser present en una major part dels centres sanitaris de Catalunya.

Actualment, només són 14 els centres que poden gaudir de Palapupes i això es corrrespon a un 7% dels hospitals del territori. És per això que l’organització vol posar el focus en les desigualtats sanitàries generades per la manca d’equitat de recursos sanitaris, com els pallassos professionals de l’hospital.

A més, denuncien com , malgrat els esforços realitzats, la pandèmia ha tingut un impacte negatiu en la seva activitat. Les xifres d’impacte s’han reduït un al voltant d’un 45%, i per tant, hi ha hagut una quantitat important de pacients que no han pogut gaudir-ne.

Pallapupes expliquen que “ja s’ha de mostrat que tenen un impacte en la salut emocional i mental dels pacients, familiars i acompanyants, així com dels professionals sanitaris”. Així doncs, reclamen un canvi de cutura i valors del sistema sanitari, perquè es tingui en compte la cura emocional a través del riure i l’humor com a estàndard.

FOTO: Pallapupes a l’hospital | @Lookyproduccions

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: