Un 5% dels participants al programa de detecció precoç del càncer de còlon, positius

by | abr. 7, 2021 | Societat

En aquesta segona fase, el cribatge es va realitzar a més de 80 mil persones del Vallès Occidental

Entre novembre de 2017 i agost de 2020, es va dur a terme la segona ronda del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte al Vallès Occidental, dirigit des de l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer a la Corporació Sanitària Parc Taulí. En total hi van participar 80.171 persones d’entre 50 i 69 anys, residents al Vallès Occidental, assolint una participació del 41,5% (3,7 punts superior a la de la ronda 1).

Els resultats indiquen que un 5,2% de les més de 80 mil persones participants, van donar positiu. Després de la realització de 3.955 colonoscòpies, es van diagnosticar 138 persones amb càncer invasiu, 719 lesions d’alt risc, 879 de risc intermedi i 874 de baix risc. La distribució per edats i sexes és força similar, si ve en les dues rondes, les dones sempre han participat més, i els més receptius són el tram d’edat de 60 a 69 anys.

Participació en el cribatge per detectar càncer de colonParticipació en el cribatge per detectar càncer de colon | PARC TAULÍ

FOTO: Parc Taulí | Creative Commons

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: