Un 5% dels participants al programa de detecció precoç del càncer de còlon, positius

by | abr. 7, 2021 | Societat

En aquesta segona fase, el cribatge es va realitzar a més de 80 mil persones del Vallès Occidental

Entre novembre de 2017 i agost de 2020, es va dur a terme la segona ronda del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte al Vallès Occidental, dirigit des de l’Oficina Tècnica de Cribratge de Càncer a la Corporació Sanitària Parc Taulí. En total hi van participar 80.171 persones d’entre 50 i 69 anys, residents al Vallès Occidental, assolint una participació del 41,5% (3,7 punts superior a la de la ronda 1).

Els resultats indiquen que un 5,2% de les més de 80 mil persones participants, van donar positiu. Després de la realització de 3.955 colonoscòpies, es van diagnosticar 138 persones amb càncer invasiu, 719 lesions d’alt risc, 879 de risc intermedi i 874 de baix risc. La distribució per edats i sexes és força similar, si ve en les dues rondes, les dones sempre han participat més, i els més receptius són el tram d’edat de 60 a 69 anys.

Participació en el cribatge per detectar càncer de colonParticipació en el cribatge per detectar càncer de colon | PARC TAULÍ

FOTO: Parc Taulí | Creative Commons

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: