La Diputació de Barcelona posa en marxa ajudes destinades als centres educatius públics del Vallès Occidental. En total es tracta d’un pressupost de 1.254.258,00 €, del qual se’n beneficiaran 23 municipis de menys de 300.00 habitants i ens locals de la comarca.

No només seran les escoles de primària i infantil les beneficiàries, sinó també altres centres públics com escoles bressol, de música, arts, d’educació especial i per a persones adultes.

Una ajuda que forma part del Pla de Xoc d’Equipaments responsables 2030, destinat a millorar els centres educatius públics de la província de Barcelona. Un pressupost que contempla aspectes com l’eficiència energètica, la relació dels centres amb el seu entorn i el seu ús públic.

Unes ajudes que arriben a causa de la situació d’envelliment del parc d’escoles i en què els aspectes de manteniment són una de les queixes principals de les famílies, tant pel seu estat de conservació, com per la poca eficiència de les seves instal·lacions.

Les reformes de l’Escoleta

Precisament aquesta va ser la queixa que va portar a les famílies de l’Escoleta de Bellaterra a manifestar-se en més d’una ocasió, fins que, finalment i després de molts esforços es va aconseguir que s’engegués un pla de millora de les infraestructures del centre. Concretament, reclamava la millora dels lavabos, la teulada, el clavegueram o les grades.

Actualment, aquestes obres es troben en la fase 1, i s’espera que en poc temps s’acabin de millorar seguint el Pla de millora que va engegar la Generalitat de Catalunya.

FOTO: Inici escolar a Bellaterra | Laia Tardós