La Policia sanciona un abocament il·legal a Bellaterra

by | abr. 9, 2021 | Mediambient, Societat

La Policia Local de Cerdanyola del Vallès ha sancionat un abocament il·legal fet per una empresa de jardineria a la zona del Pla dels Estels de Bellaterra. L’acció va ser detectada pels nous agents cívics, qui van avisar a la Policia Local i va identificar l’empresa responsable. Aquesta haurà d’assumir la sanció corresponent, que serà més reduida de l’habitual ja que van col·laborar amb la neteja de la zona per minimitzar l’import. En aquest cas són restes de mobles, cablejat i mobiliari urbà escampades de forma incontrolada en un terreny del Pla dels Estels.

Cerdanyola del Vallès és el segon municipi del Parc Natural de Collserola on més abocaments il·legals s’han detectat en els últims 5 anys. En total parlem de 21 abocaments al municipi entre el període de 2015 a 2020. Així ho detalla aquest article. El cinquè de la llista també és un municipi proper, Sant Cugat, on s’hi han detectat un total 8 casos, seguit de Rubí amb 2 d’abocaments documentats. 

Darrerament, la Policia Local ha intensificat el seguiment d’aquest tipus abocaments il·legals o incontrolats, tant per prevenir futurs casos com per trobar l’autor dels abocaments. Una tasca que  acostuma a ser complicada i, de fet, asseguren que hi ha bona part dels casos que no s’arriben a documentar. En algunes ocasions els abocaments provenen d’empreses que han hagut de tancar i als qui els és difícil seguir-los la pista. 

El tipus de deixalles escampades també és un motiu de preocupació pel veïnat, passejants o esportistes que creuen l’àrea verda. Sovint s’abandonen objectes que arriben a ser objectes amb alt nivell de toxicitat o que poden arribar a ser cancerígens, de materials com fibrociment o amiant i retirar-los normalment implica un alt cost d’equips de treball. 

FOTO: Abocament prop de la carretera de Bellaterra | Policia Local de Cerdanyola

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: