La Diputació destina ajudes per reactivar la feina a majors de 55 anys

by | abr. 9, 2021 | Societat

Els Ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Sabadell, Badia i Castellar s’uneixen per desenvolupar el nou projecte Activa Vallès +55. Aquesta iniciativa promourà l’ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys. 

Activa Vallès +55 és finançada per la Diputació de Barcelona, que hi aportarà més de 600.000 euros, un import que es repartirà entre els quatre municipis participants. Així, Cerdanyola rebrà 135.531,49 euros. 

Aquest import està dirigit en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia, que promou el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. A més, també fomentarà la cooperació territorial i la creació de nous serveis i productes tecnològics.

Avui s’ha dut a terme la presentació del programa amb la participació de l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, que ha volgut donar les gràcies a la Diputació de Barcelona per la posada en marxa del programa. Cordón també ha volgut destacar l’objectiu del programa de “promoure el treball digne, millorant competencialment el talent local i contribuir a un creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia, posant el focus en la silver economy”.

L’acte també ha comptat amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, i l’alcaldessa de Badia i presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, Eva Menor. A l’acte han estat presents regidors dels quatre Ajuntaments, entre aquests la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació de Cerdanyola, Carme Arché.

Eva Menor, com a presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Barcelona, ha destacat que “aquest és un projecte que suma” i ha fet referència a un triple compromís de la Diputació “vers les persones més vulnerables per retallar la bretxa digital, vers les empreses amb la creació conjunta d’estratègies, i vers el món local amb polítiques ocupació”.

Com es farà?

L’àmbit triat per desenvolupar el projecte respon al seu potencial de creixement i per donar resposta a un índex d’envelliment de la població que va en ascens.

Alhora, al territori format per aquests quatre municipis destaca l’existència d’un important volum d’empreses i agents, com ara universitats o centres de recerca, dedicats a oferir productes i serveis a persones amb una edat superior als 55 anys. A més, a tot l’àmbit conflueixen projectes estratègics entorn aquest sector.

El període d’execució del projecte serà de dos anys i s’hi portaran a terme accions de promoció de l’ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones, les empreses i les institucions.

Entre les primeres actuacions s’analitzarà la cadena de valor de serveis i productes per a sèniors dins el territori per identificar reptes estratègics i propostes d’actuacions, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses i fer partícip el teixit socioeconòmic tot fomentant fomentar la col·laboració publicoprivada i entre institucions. Així, s’establiran i reforçaran les aliances entre ajuntaments i altres agents públics i privats per desenvolupar una estratègia comuna que impulsi les ocupacions tecnològiques.

També es preveuen accions de reciclatge i assessorament a professionals i per disminuir la bretxa tecnològica i incrementar les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. 

Finalment, el programa impulsarà la competitivitat de les empreses minimitzant l’impacte de la crisi i acompanyant-les en el procés de digitalització i redefinició dels seus models de negoci. 

El projecte Activa Vallès +55 preveu crear un laboratori d’idees i trobades entre persones consumidores i desenvolupadores de tecnologia que derivi en el prototipatge i testatge de serveis i solucions tecnològiques per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 55 anys.

FOTO: Carrers de Bellaterra | Pau Quintana

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: