La plataforma Bookshop es posa en marxa amb set llibreries de la comarca adherides

by | abr. 13, 2021 | Cultura

A Sant Cugat la llibreria Paideia, a Cerdanyola la Llibreria l’Aranya, a Sabadell les llibreries de la Plata, la Llar del Llibre i la Llibreria Macondo, a Rubí la Llibreria l’Ombra i a Terrassa la Llibreria Cinta. Aquests són els cinc comerços dedicats a la venda de llibres del Vallès Occidental que s’han unit a Bookshop.org. Una plataforma de venda de llibres en línia que neix de la mà de persones i entitats independents del sector del llibre, preocupades pel creixement imparable del comerç en línia i els seus efectes sobre les llibreries de proximitat.

FOTO: Llibreries inscrites a la Plataforma de la Zona del Vallès Occidental i el Barcelonès

Bookshop permet a les llibreries crear un perfil a la mateixa plataforma on hi poden oferir recomanacions als lectors basades en el criteri expert dels llibreters, enlloc de les recomanacions basades en algoritmes. També permet compartir llibres a través de les xarxes socials i butlletins.

FOTO: Perfil de la llibreria Padeia de Sant Cugat

Ha estat tot just aquesta setmana quan s’ha posat en marxa aquesta plataforma a Catalunya i Espanya. L’origen d’aquesta iniciativa, però, és a Estats Units, a l’any 2019, quan es va crear Bookshop amb la idea de fer front a l’agressiva estratègia d’Amazon.

La plataforma pretén oferir a les llibres independents un aparador en un espai on es respecti la llei del preu fixe i serà ella qui s’encarregui de la venda i gestió en línia, destinant un 25% del benefici a la llibreria en qüestió. A canvi, demana als llibreters l’entrega de les dades dels seus clients fidelitzats.

És cert que hi ha algunes llibreries que es neguen a arribar amb acords amb aquesta empresa per impedir que acumuli poder i, en un futur, es desvinculi de les llibreries. Tot i això, ja hi ha unes 200 llibreries de Catalunya inscrites i 600 a l’estat espanyol que s’hi han inscrit.

FOTO: Sant Jordi 2019 | Laia Tardós

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat (local i comarcal) aguanta amb fermesa: 2.860.000 lectors

La premsa de proximitat fa temps que aixeca el dit per recordar el seu pes en la societat i per dir-li al Govern que necessita un cop de mà. És una evidència que cal prendre mesures per evitar una crisi de la democràcia local a conseqüència del declivi del nombre de lectors de l’anomenada “premsa de casa”.

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat una exposició a la Biblioteca de Ciències Socials com a homenatge al professor Arcardi Oliveres, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, que va morir aquest mes d’abril del 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: