La plataforma Bookshop es posa en marxa amb set llibreries de la comarca adherides

by | abr. 13, 2021 | Cultura

A Sant Cugat la llibreria Paideia, a Cerdanyola la Llibreria l’Aranya, a Sabadell les llibreries de la Plata, la Llar del Llibre i la Llibreria Macondo, a Rubí la Llibreria l’Ombra i a Terrassa la Llibreria Cinta. Aquests són els cinc comerços dedicats a la venda de llibres del Vallès Occidental que s’han unit a Bookshop.org. Una plataforma de venda de llibres en línia que neix de la mà de persones i entitats independents del sector del llibre, preocupades pel creixement imparable del comerç en línia i els seus efectes sobre les llibreries de proximitat.

FOTO: Llibreries inscrites a la Plataforma de la Zona del Vallès Occidental i el Barcelonès

Bookshop permet a les llibreries crear un perfil a la mateixa plataforma on hi poden oferir recomanacions als lectors basades en el criteri expert dels llibreters, enlloc de les recomanacions basades en algoritmes. També permet compartir llibres a través de les xarxes socials i butlletins.

FOTO: Perfil de la llibreria Padeia de Sant Cugat

Ha estat tot just aquesta setmana quan s’ha posat en marxa aquesta plataforma a Catalunya i Espanya. L’origen d’aquesta iniciativa, però, és a Estats Units, a l’any 2019, quan es va crear Bookshop amb la idea de fer front a l’agressiva estratègia d’Amazon.

La plataforma pretén oferir a les llibres independents un aparador en un espai on es respecti la llei del preu fixe i serà ella qui s’encarregui de la venda i gestió en línia, destinant un 25% del benefici a la llibreria en qüestió. A canvi, demana als llibreters l’entrega de les dades dels seus clients fidelitzats.

És cert que hi ha algunes llibreries que es neguen a arribar amb acords amb aquesta empresa per impedir que acumuli poder i, en un futur, es desvinculi de les llibreries. Tot i això, ja hi ha unes 200 llibreries de Catalunya inscrites i 600 a l’estat espanyol que s’hi han inscrit.

FOTO: Sant Jordi 2019 | Laia Tardós

Vols llegir més…?

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

El conte infantil que tracta el dol infantil aterra a Cerdanyola

La mort, un dels temes tabús socials, es posa damunt de la taula a través d’un conte infantil. L’autora, Sílvia Espín, i la i·lustradora, Cristina H. Romero, tracten el dolor de perdre a un igual quan encara ets massa jove per entendre-ho. El conte titulat Caixes, caixes i més caixes, serà presentat per les seves autores el dimarts 25 de gener a les 18.30h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: