Deu mil persones participen al cribatge massiu de la UAB

by | abr. 16, 2021 | Societat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja ha fet arribar resultats provisionals del cribratge que s’ha dut a terme aquesta darrera setmana. Pel moment, es calcula que un total de 9.954 persones haurien participat al cribratge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat ha organitzat, entre els dies 8 i 15 d’abril, als campus de Bellaterra i de Sabadell de la UAB. Les proves PCR per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 han donat un 0,5% de resultats positius, és a dir, prop de 50 persones. I les proves serològiques per detectar persones que han passat ja la malaltia ha tingut un 3,6% de positivitat. Per tant, parlem de 358 persones que ja haurien passat la malaltia. En el cribratge podien participar-hi tots els membres del personal docent i administratiu i tot l’alumnat de la Universitat, així com el personal dels centres de recerca i empreses del campus.

Les proves, de caràcter voluntari, han estat realitzades amb èxit de participació en diversos espais: un punt de cribratge permanent a la plaça Cívica; un punt itinerant que ha estat situat a les facultats de Ciències i Biociències, a la Facultat de Filosofia i Lletres, a l’Escola d’Enginyeria i a la Facultat de Medicina; i un punt al campus de Sabadell que va romandre actiu ahir, dia 15.

S’han realitzat dos tipus de proves: PCR mitjançant mostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Cada participant podia decidir si volia realitzar-ne dues o només una. Per fer-se les proves, hi havia la condició de ser asimptomàtic i no estar encara vacunat. Els resultats han estat comunicats a través de la plataforma digital La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general de la Generalitat a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

FOTO: Zona habilitada pel cribatge a la Plaça Cívica de la UAB | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

El veïnat de Valldoreix denuncia el soroll de l’autopista

Barris de Valldoreix fa anys que han de conviure amb el soroll continu que procedeix de l’autopista AP-7. Fa dues dècades, un grup de veïns ja reivindicava solucions per rebaixar el brunzit dels vehicles que pateixen dia i nit.

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

S’habiliten nous punts de vacunació a la comarca

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a més de preparar els Centres d’Atenció Primària (CAP) per la vacunació de la Covid-19, ha posat en marxa altres punts de vacunació amb l’objectiu de vacunar de forma més àgil i còmoda.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: