Deu mil persones participen al cribatge massiu de la UAB

by | abr. 16, 2021 | Societat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja ha fet arribar resultats provisionals del cribratge que s’ha dut a terme aquesta darrera setmana. Pel moment, es calcula que un total de 9.954 persones haurien participat al cribratge massiu que el Departament de Salut de la Generalitat ha organitzat, entre els dies 8 i 15 d’abril, als campus de Bellaterra i de Sabadell de la UAB. Les proves PCR per detectar casos asimptomàtics de COVID-19 han donat un 0,5% de resultats positius, és a dir, prop de 50 persones. I les proves serològiques per detectar persones que han passat ja la malaltia ha tingut un 3,6% de positivitat. Per tant, parlem de 358 persones que ja haurien passat la malaltia. En el cribratge podien participar-hi tots els membres del personal docent i administratiu i tot l’alumnat de la Universitat, així com el personal dels centres de recerca i empreses del campus.

Les proves, de caràcter voluntari, han estat realitzades amb èxit de participació en diversos espais: un punt de cribratge permanent a la plaça Cívica; un punt itinerant que ha estat situat a les facultats de Ciències i Biociències, a la Facultat de Filosofia i Lletres, a l’Escola d’Enginyeria i a la Facultat de Medicina; i un punt al campus de Sabadell que va romandre actiu ahir, dia 15.

S’han realitzat dos tipus de proves: PCR mitjançant mostra nasal i test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per saber si ja ha passat la malaltia. Cada participant podia decidir si volia realitzar-ne dues o només una. Per fer-se les proves, hi havia la condició de ser asimptomàtic i no estar encara vacunat. Els resultats han estat comunicats a través de la plataforma digital La Meva Salut.

Aquesta iniciativa forma part d’un cribratge general de la Generalitat a tots els campus de les universitats públiques catalanes. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, trencant així cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

FOTO: Zona habilitada pel cribatge a la Plaça Cívica de la UAB | Pau Quintana

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: