“90 anys de premsa local a Cerdanyola” s’estrena aquest Sant Jordi

by | abr. 19, 2021 | Cultura

El Grup de Recerques i Estudis de Cerdanyola (GREC) publica el seu segon llinre “90 anys de premsa local a Cerdanyola”, un volum de 200 pàgines que recull totes les portades publicades a la ciutat per les publicacions periodístiques de pagament entre els anys 1931 (quan es publica a la ciutat la primera revista local) i l’any 2002 (quan surt al carrer el darrer exemplar d’una publicació local de pagament).

El llibre fa també una breu ressenya històrica de cadascuna de les capçaleres i dels seus fundadors, així com un homenatge a la premsa local que avui en dia ens continua informant de tot el que succeeix a la ciutat, encara que sota un altre format, el de premsa gratuïta. “Ens hem centrat en la premsa de pagament per dos motius”, expliquen des del GREC, “en primer lloc, perquè publicar les portades de la premsa gratuïta seria, literalment, inassumible. El volum és massa elevat. I, en segon lloc, perquè la premsa de pagament, malauradament, pensem que és ja un fenòmen històric. Dubtem molt que a Cerdanyola hi torni a existir una publicació per la qual la gent s’acosti a pagar a un punt de venda. Els vents del temps bufen en una altra direcció”.

Aquest nou llibre es farà públic per Sant Jordi, mitjançant les xarxes socials. Es podrà llegir online, de forma totalment gratuïta, i també es podrà comprar en edició impresa, gràcies a l’acord de col.laboració establert amb la imprenta MUR, de Cerdanyola. “Volem donar, així, una mostra de suport a les empreses de Cerdanyola i fugir de la dependència d’empreses com Amazon, que poden ser molt útils en determinades circumstàncies però que no tenen cap sentit quan podem resoldre les nostres necessitats sense sortir de la nostra pròpia ciutat”. El llibre online estarà disponible a partir de Sant Jordi a www.cerdanyolagrec.cat.

Encarna Albella és la nova presidenta de l’entitat

El llançament d’aquest nou llibre arriba de la mà d’una nova presidència de l’entitat. Serà Encarna Albella qui substitueixi a l’antic president, Quim Módenes, que encara que seguirà vinculat a l’entitat com a membre actiu.

La nova presidenta del GREC té una trajectòria de moltes dècades en diverses iniciatives cíviques i culturals de la ciutat, des de que als anys 70 va començar a col·laborar en diverses de les activitats de l’antic Casal Parroquial.

FOTO: Portada del llibre | Cedida per l’entitat

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: