Suspesa la peatonalització de la Plaça del Pi fins a nou avís

by | abr. 20, 2021 | Mobilitat, Política

En el darrer Ple Ordinari de l’Entitat Muncipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra s’ha anunciat que el projecte de peatonalització de la Plaça del Pi quedarà temporalment suspès.

La Generalitat de Catalunya va proposar dues subvencions, una per fer la desviació del trànsit pel carrer Lluís de Ávalos i l’altra per refer la Plaça del Pi. La subvenció per la desviació suposaria un 80% d’un cost de 160.000 euros, disponible a partir del 2024. En canvi, la subvenció per remodelar la plaça només suposaria un 20% d’un cost de 270.000 euros i amb un termini que caducaria entre l’any 2020-2021.

Les dates estipulades impossibiliten la realització de les obres, ja que per fer la remodelació de la plaça primer s’hauria de fer la desviació del trànsit i posteriorment la peatonalització de la Plaça i no a l’inrevés, tal com ho estipulen els terminis de les subvencions: “Es fa impossible poder disposar de la subvenció per fer la reforma de la plaça del pi” ha explicat Ramon Andreu, president de l’EMD.

El president de l’EMD explica que es va contactar amb la Generalitat per fer un canvi en l’ordre, que aquesta va rebutjar. Així doncs, l’EMD va acordar renunciar a la subvenció per la remodelació de la Plaça (que suposaria perdre uns 30.000), però de moment es manté la subvenció per desviar el trànsit, unes reformes que no seran possibles fins l’any 2024, com ja s’havia fet saber mesos abans. Serà el govern de la propera legislatura qui gestionarà tant la subvenció per al desviament del trànsit, com l’arribada de possibles futures subvencions per la remodelació de la plaça.

FOTO: Plaça del Pi | Laia Tardós

Vols llegir més…?

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: