Bellaterra optarà, un any més, per un Sant Jordi sense parades d’associacions ni d’altres activitats culturals o literàries. Només es permetrà la parada de llibres del quiosc i llibreria Paper’s, just davant de la seva botiga, a la Plaça del Pi.

Així ho ha indicat l’EMD de Bellaterra coordinat amb l’Ajuntament de Cerdanyola i la Policia Local, que ha decidit seguir les instruccions més estrictes dins el Pla Específic de Sant Jordi elaborat pel Procicat.

El mateix passarà en d’altres poblacions com Barcelona o Cerdanyola que només permetran parades per llibreries o floristeries professionals, just davant del seu negoci. Per tant, no hi haurà una concentració de parades a cap passeig, plaça o carrer.

Cerdanyola al seu torn, organitzarà activitats culturals com contacontes a l’aire lliure, una marató de lectura per Youtube, teatre en Streaming, concurs fotogràfic per Instagram, xerrades on-line, exposicions o tallers en petit format. Sant Cugat, per la seva banda, organitzarà una trentena d’activitats on les manifestacions artístiques seran l’eix vertebrador. Finalment, Sabadell signarà llibres sense grans concentracions i espaiat en el temps. De fet, els autors ja estan signant durant els dies previs. Podeu veure la programació completa de Cerdanyola aquí, Sant Cugat aquí i Sabadell aquí.

A Bellaterra hi haurà només la parada de la llibreria Paper’s i la signatura de fins a 7 autors que vindran a Bellaterra durant el matí i/o la tarda (indiquem els horaris més a baix). Tot, amb la col·laboració dels bars i restaurants de Bellaterra, el Club, el Condis, l’EMD, la Unió de Veïns, BellaterraDiari i l’Associació Bellaterra Comerç (ABC).

Al següent link pots veure la valoració del Sant Jordi de l’any 2020 a Bellaterra i del Sant Jordi “alternatiu” o Dia del Llibre i la Rosa que es va celebrar arreu i excepcionalment el mes de juliol del 2020, també a Bellaterra.

Pel que fa a la signatura de llibres d’autors a Bellaterra assistiran:

Tomàs Alcoverro (9.30h)

Gabriel Martínez (10.30 i 18.30h)

Jordi Querol (12.30h)

Magdalena Albero (12.30h i 18.30h)

Alira Guzmán (16h)

Andrés Pagani (16.30h)

Carlos Azagra (17.30h)

FOTOGRAFIES: Llibres dels autors i autores convidats/des | Pau Quintana

Cartell de la jornada elaborat per la llibreria i quiosc Paper’s