GRÀFICS | L’evolució de la pandèmia a les ciutats properes

by | abr. 22, 2021 | Societat

Ja fa més d’un any que s’han començat a comptabilitzar els casos de Covid-19 a, un seguit de dades que s’ofereixen des de la Generalitat de Catalunya.

Des de Bellaterra Diari, hem recopilat algunes d’aquestes dades per mostrar-vos l’estat actual de la pandèmia i la seva evolució tant pel que fa als municipis propers a Bellaterra – Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat i Sabadell – com en relació a la comarca, la província i a nivell català.

L’evolució de l’últim any de casos de Covid-19 a les ciutats properes a Bellaterra

Si retrocedim un any enrere, al mes de maig, podem observar unes insignificants xifres de casos confirmats tant a les ciutats de Cerdanyola i Sant Cugat com a la ja més poblada ciutat de Sabadell. Unes xifres que augmenten durant les vacances d’estiu, experimenten un increment encara més dràstic al llarg del mes d’octubre i que arriben al seu pic al mes de gener.

En aquest moment, durant el mes d’abril, veiem que s’ha produït un repunt a causa de la flexibilització de les restriccions en motiu de les vacances de Setmana Santa. Tot i així parlem de xifres molt menys preocupants respecte els mesos anteriors, que coincideixen amb l’arribada de la vacunació.

(Consulteu com ha avançat la vacunació al Vallès occidental aquí.)

GRÀFIC INTERACTIU: L’evolució de l’últim any de casos de Covid-19 a les ciutats properes a Bellaterra

Les defuncions al llarg de l’últim any a les ciutats properes

Les defuncions a causa de la Covid-19 als municipis propers al llarg del darrer any han oscil·lat entre una xifra de 8 i 0 persones, com veiem en aquest gràfic. Les xifres més altes les trobem en els mesos de novembre i febrer en el cas de Sabadell i al gener en el cas de Cerdanyola.

GRÀFIC INTERACTIU: Les defuncions al llarg de l’últim any a les ciutats properes

La taxa de rebot als diferents municipis

La taxa de risc de rebrot és el principal indicador que s’està seguint per avaluar l’evolució de la pandèmia, i es basa en un càlcul entre el creixement en el nombre de casos i la velocitat de reproducció de la malaltia, basada en el factor Rt.

El seu valor implica el risc que el coronavirus generi brots d’importància, i es valora com a baix per sota de 30 punts, moderat entre 30 i 70, alt entre 70 i 100, i molt alt, per sobre de 100.

Actualment la taxa de rebrot en els diversos municipis propers i a nivell català se situa per sobre de 100, cosa que

En aquest gràfic us mostrem la taxa de rebrot per als diferents municipis, tot i que els experts recomanen fixar-nos en la taxa de rebrot a escales més grans, com en el cas de Catalunya, ja és un càlcul que ve determinat pels contactes entre la població. Com que la majoria d’habitants de Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell tenen contacte amb persones de poblacions properes dins i fora la comarca, l’indicador més fidedigne serà la taxa de rebrot calculada a nivell català, que el 15 d’abril se situava per sobre de 100.

GRÀFIC INTERACTIU: La taxa de rebrot als diferents municipis

Els casos de Covid a la comarca, província i Barcelona ciutat

En aquesta gràfica veiem l’evolució dels casos de Covid a una escala més gran: Veiem que tant la ciutat de Barcelona com la comarca del Vallès Occidental han seguit la mateixa tendència general de la província a la qual pertanyen.

GRÀFIC INTERACTIU: Els casos a la comarca, província i Barcelona ciutat

Els casos de Covid i defuncions a Catalunya

Finalment, us mostrem l’evolució de casos de Covid-19 i defuncions a Catalunya:

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: