Jordi Savall rebrà el Premi Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans

by | abr. 22, 2021 | Cultura

Demà, en motiu de la diada, el bellaterrenc Jordi Savall i Bernadet rebrà el premi Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), després que la pandèmia obligués a suspendre la pandèmia tot just farà un any.

En els Premis Sant Jordi de l’IEC es guardona a obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes amb premis com el Prat de la Riba, el més destacat i el que serà entregat al bellaterrenc Jordi Savall per la seva trajectòria artística i acadèmica en la recerca musicològica de la música antiga i, en particular, la de Catalunya.

Una cerimònia que tindrà lloc demà, 23 d’abril a la Casa de Convalescència (la seva seu) i on també seran reconegudes figures com Alejandra Valencia Villanueva, amb el premi Creu Casas- Dones per canviar el món, amb la intenció de visibilitzar les dones del món de la ciència i tecnologia, o Pau Castell Granados, amb el premi Rafael Patxot i Jubet pel treball sobre la cacera de bruixes a Catalunya.

Jordi Savall ja havia rebut altres premis destacats

El maig de 2012 va rebre el Copenhague el Léonie Sonning Music 2012, un premi considerat com el “Nobel” de la música i dotat amb 600.000 corones daneses (81.000 euros).  El jurat danès el va considerar com a “una de les forces més importants en el renaixement de la música antiga i el descobriment de músiques oblidades”, y també ha destacat l’apropament a diverses tradicions musicals en un fructífer diàleg intercultural.

FOTO: l’artista Jordi Savall | Creative Commons

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: