Demà, en motiu de la diada, el bellaterrenc Jordi Savall i Bernadet rebrà el premi Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), després que la pandèmia obligués a suspendre la pandèmia tot just farà un any.

En els Premis Sant Jordi de l’IEC es guardona a obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes amb premis com el Prat de la Riba, el més destacat i el que serà entregat al bellaterrenc Jordi Savall per la seva trajectòria artística i acadèmica en la recerca musicològica de la música antiga i, en particular, la de Catalunya.

Una cerimònia que tindrà lloc demà, 23 d’abril a la Casa de Convalescència (la seva seu) i on també seran reconegudes figures com Alejandra Valencia Villanueva, amb el premi Creu Casas- Dones per canviar el món, amb la intenció de visibilitzar les dones del món de la ciència i tecnologia, o Pau Castell Granados, amb el premi Rafael Patxot i Jubet pel treball sobre la cacera de bruixes a Catalunya.

Jordi Savall ja havia rebut altres premis destacats

El maig de 2012 va rebre el Copenhague el Léonie Sonning Music 2012, un premi considerat com el “Nobel” de la música i dotat amb 600.000 corones daneses (81.000 euros).  El jurat danès el va considerar com a “una de les forces més importants en el renaixement de la música antiga i el descobriment de músiques oblidades”, y també ha destacat l’apropament a diverses tradicions musicals en un fructífer diàleg intercultural.

FOTO: l’artista Jordi Savall | Creative Commons