Jordi Savall rebrà el Premi Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans

by | abr. 22, 2021 | Cultura

Demà, en motiu de la diada, el bellaterrenc Jordi Savall i Bernadet rebrà el premi Sant Jordi de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), després que la pandèmia obligués a suspendre la pandèmia tot just farà un any.

En els Premis Sant Jordi de l’IEC es guardona a obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes amb premis com el Prat de la Riba, el més destacat i el que serà entregat al bellaterrenc Jordi Savall per la seva trajectòria artística i acadèmica en la recerca musicològica de la música antiga i, en particular, la de Catalunya.

Una cerimònia que tindrà lloc demà, 23 d’abril a la Casa de Convalescència (la seva seu) i on també seran reconegudes figures com Alejandra Valencia Villanueva, amb el premi Creu Casas- Dones per canviar el món, amb la intenció de visibilitzar les dones del món de la ciència i tecnologia, o Pau Castell Granados, amb el premi Rafael Patxot i Jubet pel treball sobre la cacera de bruixes a Catalunya.

Jordi Savall ja havia rebut altres premis destacats

El maig de 2012 va rebre el Copenhague el Léonie Sonning Music 2012, un premi considerat com el “Nobel” de la música i dotat amb 600.000 corones daneses (81.000 euros).  El jurat danès el va considerar com a “una de les forces més importants en el renaixement de la música antiga i el descobriment de músiques oblidades”, y també ha destacat l’apropament a diverses tradicions musicals en un fructífer diàleg intercultural.

FOTO: l’artista Jordi Savall | Creative Commons

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

Ignasi Roda: ‘La inestable no es rendeix’

A principis dels 90 de segle passat, una família de Bellaterra va demanar a La Companyia Inestable de Bellaterra que els suggerís una idea per fer una celebració. Aleshores les forces imaginatives de Bellaterra es congriaven entorn de l’associació Amics de Bellaterra i els qui es volien lliurar a l’aventura interpretativa canalitzaven la seva gosadia a través de La Inestable i els seus muntatges i impromptus teatrals

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: