Paper’s tanca “el millor Sant Jordi des que som a Bellaterra”

by | abr. 26, 2021 | Cultura

Aquest passat divendres, la Plaça del Pi es guarnia per celebrar, per fi, una Diada de Sant Jordi amb llibres i roses als carrers, tot i que encara condicionat a restriccions sanitàries.

“La gent tenia moltes ganes de sortir, era el primer esdeveniment social que venia després d’aquests mesos i hi va fitxar tothom”, així resumia el dia en Víctor Montferrer, llibreter Paper’s Bellaterra. Respecte les vendes, Montferrer deia: “ha anat molt bé, hem passat el millor any de la història com a llibreria a Bellaterra”. Entre els motius, el quiosquer i llibreter apuntava “les ganes de la gent “, però també la campanya d’apostar per les llibreries i comerços de proximitat que, segons deia, “s’està notant molt” en el sector. Les felicitacions eren pel comportament de tothom en respectar les mesures de seguretat amb, fins i tot, felicitacions per part de la Policia Local. Pel que fa als laments, anaven en relació a la manca d’estoc amb la qual van arribar al mateix dia 23 d’abril. “La previsió de llibres de Sant Jordi la fem un mes abans”, una circumstància que els fa augurar – encara lluny de la data – quines són les publicacions que més es vendran per tal de nodrir-se d’estoc suficient, sempre tenint en compte els marges.

A més de muntar la parada de llibres i roses, la Plaça del Pi es va convertir en un espai de trobada d’escriptors, dibuixants de còmic i amants de la lectura, que van visitar Bellaterra durant el dia, amb el suport d’entitats, com la Unió de veïns, que va encarregar-se de promocionar els autors, amb vídeos que encara podem trobar a la seva pàgina web.

FOTO: Gabriel Martínez Surinyac

En Víctor agraeix la campanya que s’ha fet per anunciar autors, com Tomàs Alcoverro, Gabriel Martínez Surinyach, o Carlos Azagra, molt esperat per als i les amants del còmic.

Els llibres més venuts en català, seguint la tendència de la resta de Catalunya van ser “La dona de la meva vida” de Xavier Bosch i “A cor obert”, d’Oriol Mitjà i “Transbordo en Moscú” de Javier Mendoza i “Independencia” de Javier Cercas.

Aquí podràs veure les recomanacions literàries de la llibreria

Les entitats, al marge

Una satisfacció que no comparteixen algunes entitats que d’altres anys muntaven la seva parada i que aquest any no van poder fer-ho per les restriccions del PROCICAT, que no contemplaven les parades d’entitats.

Una d’elles és l‘Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bellaterra, que critica que es tractés Bellaterra com a Cerdanyola enlloc de com a municipi, de menys de 5.000 habitants, pel qual es contemplaven excepcions: “Ja ho teníem tot preparat, hi havia la informació impresa, el material comprat”, ens explica la Laura Ruiz, de l’ANC Bellaterra i afegeix: “Estàvem preparats per qualsevol solució que no fos tancar”.

Qui també es va quedar sense espai expositiu a la plaça va ser la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), que entén les restriccions que es van imposar, però lamenten que se’ls informés dos dies abans. Així ho explica Josep Maria Riba, qui afirma, però, que van poder participar d’aquesta diada donant suport a la llibreria Paper’s de Bellaterra.

FOTO: Sant Jordi a Bellaterra | Aina Sanllehí Galera

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: