EDITORIAL | “La cultura, un bé essencial”

by | abr. 27, 2021 | Editorial

El Procicat va elaborar un document per guiar la celebració del Sant Jordi d’enguany. I a Bellaterra el vam seguir estrictament. Malgrat tenir-ne ganes, ens vam adaptar a les mesures de les grans ciutats, també aquí. I és que el Pla Específic de Sant Jordi indicava que per a poblacions per sota dels 5.000 habitants, la decisió recauria en cada ajuntament. I tant l’EMD com l’Ajuntament van decidir adoptar les opcions més estrictes: permetre només les parades de llibreries o floristeries just davant del seu local i denegar altres parades, per molt que poguessin ser separades i amb indicacions. Va ser un altre Sant Jordi descafeïnat per a les entitats. Però si mirem Cerdanyola, almenys va organitzar contacontes a l’aire lliure, una marató de lectura per Youtube, teatre en Streaming, concurs fotogràfic per Instagram, xerrades on-line, exposicions o tallers en petit format.

“Trobem l’equilibri entre viure i no morir ofegats”

Paral·lelament, a Bellaterra, fins a 4 entitats havíem fet peticions per muntar parades i organitzar activitats, però se’ns ha denegat. Ho entenem – un cop més – però volíem deixar constància que hi havia ganes. Que Bellaterra tenia il·lusió en la festivitat i, ni ha quedat plasmat a l’agenda cultural de l’EMD, ni creiem que s’ha contestat amb prou escalf a les entitats.

FOTO: Sant Jordi a Bellaterra | Aina Sanllehí Galera

Vols llegir més…?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

Aquest mes d’octubre una vocal de l’EMD ha dimitit per una polèmica ocorreguda a la xarxa social Twitter. L’escàndol tenia a veure amb uns comentaris considerats “inapropiats” per a una persona amb la seva representativitat.

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

L’organització de la Festa Major 2021 ha començat bastant malament. Després de més d’un any sense celebracions per la pandèmia, la participació de les entitats al primer Consell de Cultura – on s’han de perfilar tots els preparatius de la festa local – ha estat més que preocupant: 4 entitats sobre un total de 24 associacions que tenim a Bellaterra

Sortejar el sopar de la Festa Major

Sortejar el sopar de la Festa Major

En el moment de tancar aquest exemplar som 26 de maig i totes les entitats de Bellaterra han rebut un correu informant-los que a dia 28 de maig es farà un sorteig telemàtic per decidir qui es farà càrrec del sopar de la Festa Major 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: