EDITORIAL | “La cultura, un bé essencial”

by | abr. 27, 2021 | Editorial

El Procicat va elaborar un document per guiar la celebració del Sant Jordi d’enguany. I a Bellaterra el vam seguir estrictament. Malgrat tenir-ne ganes, ens vam adaptar a les mesures de les grans ciutats, també aquí. I és que el Pla Específic de Sant Jordi indicava que per a poblacions per sota dels 5.000 habitants, la decisió recauria en cada ajuntament. I tant l’EMD com l’Ajuntament van decidir adoptar les opcions més estrictes: permetre només les parades de llibreries o floristeries just davant del seu local i denegar altres parades, per molt que poguessin ser separades i amb indicacions. Va ser un altre Sant Jordi descafeïnat per a les entitats. Però si mirem Cerdanyola, almenys va organitzar contacontes a l’aire lliure, una marató de lectura per Youtube, teatre en Streaming, concurs fotogràfic per Instagram, xerrades on-line, exposicions o tallers en petit format.

“Trobem l’equilibri entre viure i no morir ofegats”

Paral·lelament, a Bellaterra, fins a 4 entitats havíem fet peticions per muntar parades i organitzar activitats, però se’ns ha denegat. Ho entenem – un cop més – però volíem deixar constància que hi havia ganes. Que Bellaterra tenia il·lusió en la festivitat i, ni ha quedat plasmat a l’agenda cultural de l’EMD, ni creiem que s’ha contestat amb prou escalf a les entitats.

FOTO: Sant Jordi a Bellaterra | Aina Sanllehí Galera

Vols llegir més…?

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

EDITORIAL | “Conèixer el terreny i parlar”

L’òptica amb la qual mirem és primordial quan tractem d’enfocar qualsevol qüestió, però també els esforços que esmercem en conèixer prou les múltiples realitats i invisibilitats que els envolten.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: