El Procicat va elaborar un document per guiar la celebració del Sant Jordi d’enguany. I a Bellaterra el vam seguir estrictament. Malgrat tenir-ne ganes, ens vam adaptar a les mesures de les grans ciutats, també aquí. I és que el Pla Específic de Sant Jordi indicava que per a poblacions per sota dels 5.000 habitants, la decisió recauria en cada ajuntament. I tant l’EMD com l’Ajuntament van decidir adoptar les opcions més estrictes: permetre només les parades de llibreries o floristeries just davant del seu local i denegar altres parades, per molt que poguessin ser separades i amb indicacions. Va ser un altre Sant Jordi descafeïnat per a les entitats. Però si mirem Cerdanyola, almenys va organitzar contacontes a l’aire lliure, una marató de lectura per Youtube, teatre en Streaming, concurs fotogràfic per Instagram, xerrades on-line, exposicions o tallers en petit format.

“Trobem l’equilibri entre viure i no morir ofegats”

Paral·lelament, a Bellaterra, fins a 4 entitats havíem fet peticions per muntar parades i organitzar activitats, però se’ns ha denegat. Ho entenem – un cop més – però volíem deixar constància que hi havia ganes. Que Bellaterra tenia il·lusió en la festivitat i, ni ha quedat plasmat a l’agenda cultural de l’EMD, ni creiem que s’ha contestat amb prou escalf a les entitats.

FOTO: Sant Jordi a Bellaterra | Aina Sanllehí Galera