La UAB premia la transparència informativa de sis ajuntaments de la comarca

by | abr. 29, 2021 | Política

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) premiarà trenta-nou ajuntaments catalans per la seva transparència informativa, sis dels quals pertanyen al Vallès Occidental. Sant Quirze del Vallès, Sabadell, Terrassa, Viladecavalls, Palau-solità i Plegamans i Castellar del Vallès són els sis ajuntaments del Vallès que han assolit tots els indicadors positius per part del grup de recerca.

Es tracta d’un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement de la transparència informativa de les webs de les institucions.

Serà lliurat en un acte presencial, amb un aforament restringit, que tindrà lloc el proper 10 de maig, a les 17 h, a la UAB. Hi participaran conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, i el rector de la UAB, Javier Lafuente.

A més d’aquest distintiu a trenta-nou ajuntaments, també atorgaran el “Segell Infoparticipa” a 121 ajuntaments, 11 consells comarcals i tres diputacions de Catalunya. Un reconeixement que consta de 56 indicadors basats en la Llei de Transparència del 2013 que s’apliquen en funció de la població. Així, a les localitats amb més de 50.000 habitants s’exigeixen un 95 per cent d’indicadors positius i en els municipis de menys de 1000 habitants es redueix a un 75 per cent.

Així doncs, s’han contemplat qüestions com la presentació dels representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, la informació que proporcionen sobre el municipi i les eines que de participació ciutadana que ofereixen.

Millors resultats per als ajuntaments encapçalats per dones

En aquest estudi, a més, s’ha detectat que els consistoris encapçalats per dones obtenen millors resultats. 29 per cent d’ajuntaments distingits estan presidits per una alcaldessa, un percentatge més gran que el del total de municipis de Catalunya amb dones al capdavant (23%).

El consell del Vallès Occidental, també premiat

En el cas dels consells comarcals, onze d’ells obtenen el Segell Infoparticipa: l’Alt Penedès, el Baix Ebre, el Baix Llobregat, el Berguedà, la Garrotxa, el Gironès, el Moianès, el Montsià, Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. I un d’ells, el Baix Llobregat, assoleix un 100 per cent d’indicadors positius. Quant a les diputacions, reben el Segell Infoparticipa les mateixes que el van obtenir a les quatre edicions anteriors: Barcelona i Girona, amb un 100% de resultats positius, i Tarragona, amb un 92%.

La valoració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola del Vallès no és un dels sis municipis de la comarca premiats pel compliment del 100 per cent dels criteris estipulats. De fet, compleix 26 dels 52 indicadors estipulats, i el que significa per tant, tot just el 50 per cent del compliment d’aquests criteris

Consulta aquí l’anàlisi de transparència de la Web de l’Ajuntament de Cerdanyola:

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Les claus del proper ple de l’Ajuntament de Cerdanyola

Les claus del proper ple de l’Ajuntament de Cerdanyola

Aquest dijous a les 17h l’Ajuntament de Cerdanyola celebrarà la sessió ordinària del ple municipal del mes de maig de forma telemàtica. Es podrà seguir a través d’aquest enllaç. A les 16h es durà a terme, també telemàticament, l’audiència ciutadana.

3 consellers vallesans al nou govern català

3 consellers vallesans al nou govern català

Ja s’ha investit a Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat de Catalunya i, a comptagotes s’ha anat sabent qui ocuparia cadascuna de les conselleries repartides entre Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya. Parlem d’un total de 14 consellers, 1 més que en la legislatura passada i 3 dels quals són cares conegudes al Vallès Occidental.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: