Avui és el Dia Internacional de la Dansa, que se celebra cada 29 d’abril per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, l’any 1727, considerat el pare del ballet modern.

Aprofitant l’ocasió, des de Bellaterra Diari us volem recomanar que feu una ullada al recull de projeccions que s’han fet des de Cerdanyola del Vallès, en motiu de la celebració del Festival Primavera de Cinedansa.

Una iniciativa de l’associació Plat Artístic, que va començar el 15 d’abril i que finalitza tot just avui, 29 d’abril. Enguany, s’ha celebrat la sisena edició del festival de Primavera s’ha adaptat a la situació de pandèmia, oferint un programa de projeccions presencial i virtual

De nou, la dansa i el cinema dedicat a aquesta disciplina centren les pel·lícules del festival, que arriben des de països com els Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Canadà, Rusia, Espanya, Corea del Sud, Finlàndia o Països Baixos. 

El festival també ha buscat relacionar-se amb la ciutat des de l’inici. El primer dia de projeccions, ja es va mostrar el curtmetratge Invisible and forgotten, que es relaciona amb l’exposició del Museu d’Art de Cerdanyola  Deesses invisibles. El podreu visionar a continuació:

FOTO: De Plat Artístic cedida pel Tot Cerdanyola