El govern de la Generalitat ha anunciat en una roda de premsa aquest migdia que a partir del diumenge 9 de maig els bars i restaurants podran obrir fins les 23 hores, en les mateixes condicions que hi havia fins ara, després de 4 mesos sense poder servir sopars.

Això significa que només es podrà ocupar un 30% de l’espai interior dels establiments, i l’aforament exterior estarà condicionat a les distàncies de seguretat.

La possibilitat d’allargar el toc de queda a les 23 hores

Tot i que el 9 de maig finalitza l’estat d’alarma, el govern ha anunciat que dimarts vinent aprovarà un decret que modificarà la llei de salut pública per donar cobertura jurídica a les mesures.

La consellera de salut, Alba Vergés, ha parlat de la possibilitat d’allargar el toc de queda fins les 23 hores, explicant que el govern està valorant aquesta opció i estudiarà com evolucionen les xifres aquests propers 10 dies abans de prendre una decisió.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimón ha recordat que les xifres de Covid en aquests moments es troben estancades. Ha explicat que “no es baixa dels 10.500 casos diaris” i que la previsió pels propers dies segueix sent d’estancament dels casos, amb un Rt que giri al voltant de l‘1.

Consulta l’evolució de la pandèmia a les ciutats veïnes aquí

Un cap de setmana sense confinament comarcal

Aquest serà el primer cap de setmana sense confinament comarcal – després de la flexibilització de mesures per Setmana Santa – i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que el Servei Català de Trànsit preveu la mobilitat d’uns 15.000 vehicles, que es pot veure modificada per les condicions meteorològiques. Per això, ha demanat moderació i respecte per les restriccions.

Les mesures actuals es prorrogaran fins el 9 de maig, amb dues excepcions: Els parcs infantils públics podran tancar més tard 20h per adaptar-se a les hores de sol i s’autoritzaran les assemblees esportives amb les mesures corresponents.