La Unió de Veïns sosté que “Ara és el moment de revisar el model urbanístic de Bellaterra”

by | abr. 30, 2021 | Societat

“L’anomenat PDU (Pla Director Urbanístic de la Àrea Metropolitana de Barcelona), que ha de substituir el PGM de 1976, es va acostant al seu tram final. Ara és el moment de defensar el model urbanístic que volem per Bellaterra en els propers 30 anys.

El context és de transició del model econòmic i social de les darreres dècades cap un model més respectuós amb el medi ambient i que faci front a l’emergència climàtica. Una emergència provocada per l’excés d’emissions de CO2 que estan escalfant el planeta.

Des de la Unió de Veïns ja fa temps que hi estem treballant. Primer es va fer un estudi urbanístic i ambiental de Bellaterra que es va presentar en obert a tothom el Novembre de 2017. Podeu veure aquest estudi clicant aquí. Aquest estudi ens ha servit per defensar el projecte del Parc de la Bonaigua davant l’Ajuntament i l’AMB, també per l’estudi de la Dependència del Carboni de Bellaterra, realitzat a 2019 per un grup de Màster de l’Escola d’Arquitectura del Vallés i, per elaborar la proposta de nou model urbanístic de Bellaterra.

De fet, la primera formulació elaborada per la Unió de Veïns, es va presentar també el Novembre de 2017. El contingut d’aquesta el podeu veure clicant aquí. També podeu veure la gravació en vídeo:

És la idea que es va presentar a l’EMD (entrada oficialment a l’EMD el 11 Octubre 2019 i comentada el Gener de 2020) i la que també que es va comentar informalment amb els tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament de Cerdanyola (Desembre 2019).

Aquesta recull principalment la voluntat de poder convertir les parcel·les unifamiliars residencials en bi-familiars o fins i tot tri-familiars, en funció de la seva mida i sense modificar la morfologia de “ciutat jardí” de Bellaterra. 

Des de fa més d’un any, s’està duent a terme un estudi de per part del prestigiós urbanista Sebastià Jornet, que encara es troba en fase de redacció.  Un estudi pagat per la Diputació de Barcelona i del que sabem que l’EMD ja ha rebut un primer esborrany.

Entenem que s’acosta el moment de parlar de nou d’aquest tema, tan transcendental pel futur de Bellaterra. L’Informe del Gabinet del Sr. Jornet deu estar a punt d’arribar i confiem en tenir tot seguit la reunió amb l’EMD per comentar-lo i fer el mateix amb l’Ajuntament.”

Unió de Veïns de Bellaterra

FOTO: Vista panoràmica de Bellaterra | Pau Quintana

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: