Ja ha entrat en vigor la zona de baixes emissions de Sant Cugat

by | maig 3, 2021 | Societat

Aquest dissabte 1 de maig va entrar en vigor la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès, el primer municipi de l’àrea metropolitana en prendre aquesta iniciativa. Això significa que de dilluns a divendres, de set del matí a vuit del vespre no es podrà circular per l’àrea delimitada sense un distintiu ambiental. Per tant, una restricció que afectarà als vehicles que no tinguin l’etiqueta de la DGT (0, ECO, C i B) i els estrangers que compleixin la normativa, s’hauran de registrar.

La zona establerta compren uns quatre quilòmetres quadrats i està encerclada per la carretera de Vallvidrera, la Ronda Nord, l’avinguda de Roquetes, el carrer de Llaceres i el passeig de Valldoreix.

mapa zona baixes emissions sant cugat

Les sancions poden oscil·lar entre 100 i 500 € segons el vehicle, amb recàrrec per reincidència. De moment, ha començat el període de prova i això significa que fins l’1 de novembre no es multaran a cotxes i motos de particulars. En el cas de furgonetes, camions i autobusos el marge serà més ampli, fins el maig del 2022.

A més hi haurà excepcions pels vehicles de mobilitat reduïda, els dedicats als serveis, als que i comptin amb una autorització sanitària, a més de certes excepcions puntuals. Qualsevol conductor disposa de 10 autoritzacions diàries l’any per poder accedir a la Zona de Baixes Emissions.

Per evitar l’accés a les zones afectades en cas de no disposar de permís, s’ha creat un sistema de bus llançadora des d’un aparcament a l’avinguda de Roquetes, i se n’estudia crear un de segon a la carretera de Rubí.

FOTO: Presentació de la iniciativa | Ajuntament de Sant Cugat

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se

Els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se

A partir d’avui els adolescents d’entre 12 i 15 anys ja poden vacunar-se contra la Covid-19 i el que suposarà la immunització d’una de les franges més poblades de Bellaterra.  Amb aquesta convocatòria s’amplien les franges d’edat a qui anava dirigida la vacunació, que fins ara arribava als joves de 16 anys

Augmenten les hores d’atenció a les dones i a les diversitats sexuals

Augmenten les hores d’atenció a les dones i a les diversitats sexuals

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones i les Diversitats Sexuals i de Gènere de Cerdanyola augmentarà oferirà major cobertura horària. Una millora que neix arran del nou contracte entre l’Ajuntament i l’Entitat El Safareig i el Grup de Dones Feministes de Cerdanyola

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: