Ja ha entrat en vigor la zona de baixes emissions de Sant Cugat

by | maig 3, 2021 | Mobilitat, Societat

Aquest dissabte 1 de maig va entrar en vigor la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat del Vallès, el primer municipi de l’àrea metropolitana en prendre aquesta iniciativa. Això significa que de dilluns a divendres, de set del matí a vuit del vespre no es podrà circular per l’àrea delimitada sense un distintiu ambiental. Per tant, una restricció que afectarà als vehicles que no tinguin l’etiqueta de la DGT (0, ECO, C i B) i els estrangers que compleixin la normativa, s’hauran de registrar.

La zona establerta compren uns quatre quilòmetres quadrats i està encerclada per la carretera de Vallvidrera, la Ronda Nord, l’avinguda de Roquetes, el carrer de Llaceres i el passeig de Valldoreix.

mapa zona baixes emissions sant cugat

Les sancions poden oscil·lar entre 100 i 500 € segons el vehicle, amb recàrrec per reincidència. De moment, ha començat el període de prova i això significa que fins l’1 de novembre no es multaran a cotxes i motos de particulars. En el cas de furgonetes, camions i autobusos el marge serà més ampli, fins el maig del 2022.

A més hi haurà excepcions pels vehicles de mobilitat reduïda, els dedicats als serveis, als que i comptin amb una autorització sanitària, a més de certes excepcions puntuals. Qualsevol conductor disposa de 10 autoritzacions diàries l’any per poder accedir a la Zona de Baixes Emissions.

Per evitar l’accés a les zones afectades en cas de no disposar de permís, s’ha creat un sistema de bus llançadora des d’un aparcament a l’avinguda de Roquetes, i se n’estudia crear un de segon a la carretera de Rubí.

FOTO: Presentació de la iniciativa | Ajuntament de Sant Cugat

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: