La UAB organitza una exposició en homenatge a Arcadi Oliveres

by | maig 4, 2021 | Cultura

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat una exposició a la Biblioteca de Ciències Socials com a homenatge al professor Arcardi Oliveres, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, que va morir aquest mes d’abril del 2021.

Una exposició que a més de poder visitar presencialment accedint a la Planta Baixa de la Biblioteca, podreu seguir en format en línia, i que gira al voltant de les quatre grans facetes d’Arcadi Oliveres: economista, activista, pacifista i divulgador.

A escala econòmica, en destaca la seva visió ètica, ja que procurava lluitar per “una economia al servei de tothom” estudiant aspectes com la indústria militar, el paper de les grans corporacions o la globalització.

Des del punt de vista de l’activisme i pacifisme, en aquesta exposició es desvela la presència d’Arcadi a sindicats d’estudiants, moviments impulsats pel cristianisme progressista, la lluita antifranquista, el pacifisme, l’antiglobalització o l’independentisme d’esquerres.

Finalment, també es remarca la seva tasca divulgadora “inesgotable”, que es concreta en l’assistència a més de cinc-centes conferències l’any, així ho explica Albert Recio Andreu, professor del mateix departament.

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: