La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha organitzat una exposició a la Biblioteca de Ciències Socials com a homenatge al professor Arcardi Oliveres, professor del Departament d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa, que va morir aquest mes d’abril del 2021.

Una exposició que a més de poder visitar presencialment accedint a la Planta Baixa de la Biblioteca, podreu seguir en format en línia, i que gira al voltant de les quatre grans facetes d’Arcadi Oliveres: economista, activista, pacifista i divulgador.

A escala econòmica, en destaca la seva visió ètica, ja que procurava lluitar per “una economia al servei de tothom” estudiant aspectes com la indústria militar, el paper de les grans corporacions o la globalització.

Des del punt de vista de l’activisme i pacifisme, en aquesta exposició es desvela la presència d’Arcadi a sindicats d’estudiants, moviments impulsats pel cristianisme progressista, la lluita antifranquista, el pacifisme, l’antiglobalització o l’independentisme d’esquerres.

Finalment, també es remarca la seva tasca divulgadora “inesgotable”, que es concreta en l’assistència a més de cinc-centes conferències l’any, així ho explica Albert Recio Andreu, professor del mateix departament.