A partir de l’11 de maig la velocitat màxima de circulació en els pobles i ciutats de tot l’estat passarà a ser de 20 i 30 quilòmetres per hora enlloc de 50 quilòmetres per hora, com fins ara. En concret, s’haurà de circular com a màxim a 20 quilòmetres per hora a les vies amb plataforma única, a 30 a les vies d’un únic carril per sentit i a 50 a les vies de 2 o més carrils per sentit.

És una de les noves mesures que va aprovar el govern espanyol el passat mes de novembre amb l’objectiu de calmar el trànsit urbà, reduir el soroll ambiental, millorar la qualitat de vida i mobilitat de la ciutadania, però sobretot, per reduir l’accidentalitat urbana.

Els darrers accidents de trànsit a Bellaterra

En el cas de Bellaterra, són diversos els accidents que en els últims 5 anys hem reportat des de Bellaterra Diari. Us en fem un recull en aquest mapa interactiu que podreu consultar. En les icones de color vermell se senyalitza un espai on hi ha hagut un accident en els darrers 5 anys. Si hi cliqueu podreu saber el lloc exacte de l’accident i un enllaç que us portarà a la notícia en què en parlàvem.

FOTO: Accidents a la Plaça del Pi | Laia Tardós