Un estudi de la UAB demostra la importància dels àpats en família pels adolescents

by | maig 5, 2021 | Societat

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha publicat un estudi que demostra que “compartir i gaudir els àpats en família millora la salut dels adolescents“.

Es tracta d’un investigació orientada a analitzar com la socialització dels àpats influeix en la salut. Ha estat publicada a la revista  International Journal of Environmental Research and Public Health i es va realitzar a base d’entrevistes en profunditat a famílies amb adolescents entre dotze i setze anys per demostrar que compartir aliments, seure al voltant d’una taula sense aparells digitals o tenir una conversa agradable és beneficiós per l’adolescència.

En van analitzar la freqüència i durada dels àpats per determinar el grau de convivialitat en les famílies així com l’ús dels aparells digitals, la preparació dels aliments i el tipus de comunicació que s’establia en les trobades.

La relació amb la dieta mediterrània

Van determinar que el tipus de trobada té relació té relació amb la dieta que se segueix. Quan les famílies els dedicaven menys temps, no s’asseien a taula, es distreien amb aparells electrònics o no mantenien converses agradables, seguien en menor mesura la dieta mediterrània.

Per a l’experta en nutrició i investigador de l’estudi, Anna Bach-Faig, preservar les tradicions en la manera de menjar és essencial per conservar els beneficis de la dieta mediterrània i promoure la salut de les noves generacions. Però, des de fa diverses dècades, la dieta mediterrània perd pes davant l’anomenada “dieta occidental“, en la qual predominen els aliments processats i el fet de menjar de manera ràpida, moltes vegades davant del televisor.

Un aspecte que els mateixos investigadors de l’estudi ja han tractat en ocasions anteriors, quan per exemple, des de la Generalitat de Catalunya ja es va posar en marxa una dieta “Implica’t: ingredients per un creixement saludable i feliç“.

FOTO: Sopar de Festa Major de Bellaterra | Laia Tardós

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: