Avui en motiu de la celebració del Dia Internacional d’anar en bici i a peu a l’Escola, l’Ajuntament de Cerdanyola ha promogut una jornada especialment dedicada a desplaçar-se en bici o a peu fins als centres educatius.

L’Escola Bellaterra i d’altres del municipi de Cerdanyola com l’escola Bressol Municipal Cordelles, La Sínia, la Turó Guiera, d’entre altres, són les que han participat en aquesta iniciativa orientada a visualitzar la necessitat de construir itineraris sostenibles i segurs, posant èmfasi en aquells que passen per zones escolars.

Una acció que s’emmarca dins del marc del Projecte de Camins escolars i el Projecte Educatiu de ciutat amb la idea de promoure un model de mobilitat saludable i sostenible a partir de desplaçaments a peu, bicicleta i transport públic.

Des del projecte de Camins escolars, s’ha calculat que un de cada quatre infants espanyols pateix problemes de salut com l’obesitat o el sobrepès causada, en part, per la manca d‘activitat física i esport. A més, la iniciativa també ha tingut en compte aspectes com el desenvolupament de l’autonomia personal dels infants, dificultada per la sensació d’inseguretat a l’espai públic.

Cartell de la Jornada | Ajuntament de Cerdanyola

FOTO: Trajecte escolar a Bellaterra | Laia Tardós