Arriba el Bicibus a Bellaterra

by | maig 11, 2021 | Societat

El que s’anomena “Bicibus” no és un nou vehicle ni un nou model de bicicletes, sinó que fa referència al trajecte que es fa en bicicleta fins l’escola, format per un grup d’infants i adults pedalant.

A Bellaterra ja en tenim una escola adherida. Parlem de l’Escoleta de Bellaterra, que és la primera que es va sumar, el passat dijous, a aquesta iniciativa de la mà del col·lectiu col·lectiu Som Bici Cerdanyola. Es va celebrar el marc de la jornada d’anar a peu i bici a l’escola que es va celebrar a 60 països de tot el món, en aquest cas, amb 2 línies una des de Cerdanyola i altra des de Sabadell.

Una activitat que va ser la primera vegada que es duia a terme a Bellaterra, però que les famílies volen repetir, de moment, un cop a la setmana.

Com funciona “Bicibus”?

La pràctica s’anomena “bus”, perquè de la mateixa manera que un autobús disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas. A més, va acompanyada de la creació d’una aplicació Bicibús APP, que ajuda a visualitzar les rutes, parades i horaris, facilitar les inscripcions i accedir a recursos

L’objectiu és acompanyar als menors i formar-los perquè aprenguin a circular per la ciutat. Això permetrà que en poc temps ells ho puguin fer de forma autònoma. A més, fer aquest trajecte en bicicleta també els prepara per arribar a l’escola dinàmics, conèixer més el seu entorn i promoure la mobilitat sostenible: els conductors s’acostumen a ells i s’habituen a reduir la velocitat movent-se al seu ritme.

És una iniciativa exportada dels Països Baixos i que ja es va començar a posar en marxa, abans de la pandèmia a la ciutat de Vic impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Poc a poc, s’ha anat llençant a municipis com Sant Cugat del Vallès (a l’Escola Pi d’en Xandri), a Gavà (l’escola Gavà mar) o també en alguns centres de la ciutat de Barcelona.

Aquí trobaràs imatges del primer trajecte:

FOTO: El primer recorregut de BiciBús a Bellaterra |Cedida per les famílies organitzadores

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: