Arriba el Bicibus a Bellaterra

by | maig 11, 2021 | Mobilitat, Societat

El que s’anomena “Bicibus” no és un nou vehicle ni un nou model de bicicletes, sinó que fa referència al trajecte que es fa en bicicleta fins l’escola, format per un grup d’infants i adults pedalant.

A Bellaterra ja en tenim una escola adherida. Parlem de l’Escoleta de Bellaterra, que és la primera que es va sumar, el passat dijous, a aquesta iniciativa de la mà del col·lectiu col·lectiu Som Bici Cerdanyola. Es va celebrar el marc de la jornada d’anar a peu i bici a l’escola que es va celebrar a 60 països de tot el món, en aquest cas, amb 2 línies una des de Cerdanyola i altra des de Sabadell.

Una activitat que va ser la primera vegada que es duia a terme a Bellaterra, però que les famílies volen repetir, de moment, un cop a la setmana.

Com funciona “Bicibus”?

La pràctica s’anomena “bus”, perquè de la mateixa manera que un autobús disposa d’un recorregut definit i uns horaris de pas. A més, va acompanyada de la creació d’una aplicació Bicibús APP, que ajuda a visualitzar les rutes, parades i horaris, facilitar les inscripcions i accedir a recursos

L’objectiu és acompanyar als menors i formar-los perquè aprenguin a circular per la ciutat. Això permetrà que en poc temps ells ho puguin fer de forma autònoma. A més, fer aquest trajecte en bicicleta també els prepara per arribar a l’escola dinàmics, conèixer més el seu entorn i promoure la mobilitat sostenible: els conductors s’acostumen a ells i s’habituen a reduir la velocitat movent-se al seu ritme.

És una iniciativa exportada dels Països Baixos i que ja es va començar a posar en marxa, abans de la pandèmia a la ciutat de Vic impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Poc a poc, s’ha anat llençant a municipis com Sant Cugat del Vallès (a l’Escola Pi d’en Xandri), a Gavà (l’escola Gavà mar) o també en alguns centres de la ciutat de Barcelona.

Aquí trobaràs imatges del primer trajecte:

FOTO: El primer recorregut de BiciBús a Bellaterra |Cedida per les famílies organitzadores

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: