Cada persona de la comarca genera més d’un quilo de deixalles al dia

by | maig 11, 2021 | Societat

El darrer any, 2020, cada vallesà ha produït un total de 435 quilos de deixalles i el que significa 1,2 quilos de residus al dia. Així ho asseguren les dades que ha presentat Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental a través de l’Observatori de residus.

També ens indiquen quantitat de residus que cada persona del Vallès Occidental genera ha augmentat un 3% respecte l’any anterior, però encara ha incrementat més respecte fa 5 anys, quan es produïen 398 quilos de residus per persona.

El consorci també ha analitzat com ha afectat la condició de pandèmia en aquestes dades, i el que veiem és que ha incrementat el residu residencial i hi ha hagut una davallada en residu comercial. Els residus que s’han incrementat més són l‘oli de cuina i les càpsules de cafè, especialment domèstics.

Això s’explica pel fet que no parlem d’una comarca amb alt nombre de visitants per turisme, sinó on més aviat hi ha un fort caràcter residencial.

Millores en el reciclatge, però insuficients

Tot i que sembla que els canvis són lents, sí que aquestes dades demostren certa millora pel que fa al reciclatge. S’entreveu una millora del 5% de recollida orgànica, però la comarca encara se situa en menys de la meitat del que s’hauria de recollir

FOTO: Recollida de deixalles | Laia Tardós

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: