Diverses entitats ecologistes i comerços de la comarca demanen reconvertir el camp de golf de Can Sant Joan en un parc interurbà compartit entre els municipis de Rubí i Sant Cugat amb objectius mediambientals i de salut.

La Plataforma “Reconvertim el Camp de Golf Rubí-Sant Cugat del Vallès” és qui reclama que INCASOL, propietària del terreny cedeixi la titularitat als Ajuntaments del dos municipis amb l’aportació d’un fons per a la transició ecològica.

Demanen que “no es destinin més recursos públics a una activitat esportiva restringida que comporta un greu impacte ambiental” i creuen necessari treballar conjuntament amb els Ajuntaments, entitats ambientals i la ciutadania.

A més, exigeixen que es modifiqui el Pla Parcial del Parc d’Activitats Econòmiques , que s’impulsi una actuació prioritària de biodiversitat per restaurar el paisatge malmès i que l’espai millori la connectivitat i biodiversitat amb l’espai del torrent dels Alous i la basa dels Alous, creant així un itinerari d’interès natural compartit.

FOTO: Camp de golf actual | Cedida Tot Sant Cugat