Propostes pel Dia Internacional dels Museus a les ciutats veïnes

by | maig 14, 2021 | Cultura

El proper dimarts 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, i com cada any, diferents espais culturals de la comarca han organitzat activitats dirigides a apropar els museus a la ciutadania durant diversos dies.

Nosaltres, des de BellaterraDiari hem fet un recull de propostes que ens ofereixen els municipis de Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès i Sabadell.

Els dos museus de Cerdanyola, l’epicentre de la celebració

A Cerdanyola seran el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) i el Museu d’Història de Cerdanyola els protagonistes d’aquestes jornades del 15 al 18 de maig.

El MAC obrirà les seves portes de forma gratuïta els dies 15 i 16 de maig i , a més oferirà activitats com “La vida és curta”, una mostra de curtmetratges signats per joves del municipi. I, des del Museu d’història, s’oferiran visites guiades a les exposició del Museu de Ca n’Oliver “Cerdanyola, terra d’ibers” o “L’art i la ciència”.

Aquí podeu consultar l’agenda completa d’activitats per aquest cap de setmana

Diferents espais culturals per a Sant Cugat

A Sant Cugat les activitats es concentraran al Claustre del Monestir, al Museu del Còmic, Centre Grau-Garriga d’Art Tèxtil Contemporani (Can Quitèria), Casa Museu Cal Gerrer i al Celler modernista.

Activitats com la mostra de dansa del Grup Mediterrània i de la Companyia Minimíssima, la sessió de contes, “El Joc de l’oca de Sant Cugat“, visites guiades o l’exposició “Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur” tindran lloc al Claustre del Monestir entre el divendres 14 de maig i el dimarts 18.

El Museu del còmic, Can Quitèria, el Museu de Cal Gerer i el celler modernista també obriran les seves portes oferint visites guiades, a més d’altres activitats que pots consultar aquí.

A Sabadell, una celebració virtual

En el cas de Sabadell s’ha decidit ajornar les activitats previstes inicialment pel mes de novembre i celebrar-lo amb una activitat a través d’internet, en concret el Quizz DIM Sabadell sobre els diferents museus i espais participants –Museu d’Història de Sabadell, Museu d’Art de Sabadell, Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell i Museu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont– amb preguntes sobre la seva ubicació, les exposicions i les activitats que organitzen. 

Consulta aquí la llista de museus que trobaràs a la comarca

FOTO: El celler modernista de Sant Cugat | Cedida

Vols llegir més…?

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Música i poesia per recordar a Figueras, soprano i veïna de Bellaterra

Commemoració el desè aniversari de la mort de la soprano Montserrat Figueras, al monestir de Pedralbes a les 20:30h, demà, dia 23 de novembre. En l’homenatge, la música i la literatura seran els eixos conductors d’un acte per recordar una de les veus més destacades de la recuperació de la música antiga a Catalunya i, de fet, al conjunt d’Europa.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: