Ja han canviat els límits de velocitat dins de Bellaterra

by | maig 14, 2021 | Mobilitat, Societat

Aquest dimarts van entrar en vigor els nous límits de velocitat dins dels espais urbans, que estableixen que es pot conduir com a màxim a 30 km/h a tots els carrers d’un sentit, en comptes de a 50km/h com es feia anteriorment.

A més, el límit baixa a 20km/h en el cas de les vies de plataforma única, és a dir aquelles que tenen la vorera i la calçada al mateix nivell. I només es mantindrà la velocitat de 50Km/h en aquelles vies de dos o més carrils per sentit.

A Bellaterra, ja s’han retirat totes les senyals que indicaven una velocitat de 50 km/h per instal·lar les senyals de velocitat de màxim a 30km/hora.

Un canvi que s’ha posat en marxa a tot l’estat espanyol fruit de l’entrada en vigor, aquest 11 de maig, del reial decret que modifica diverses normatives de trànsit i que el Consell de Ministres va aprovar al novembre.

Quins objectius té al darrera aquesta mesura?

Darrera d’aquesta mesura hi ha diversos objectius. Per una banda, parlem de la reducció del risc de morir per accident de cotxe dins de l’espai urbà, ja que amb aquesta mesura es redueix fins al 80%.

Visita aquí el mapa que recull els darrers accidents a Bellaterra en els últims 5 anys

A més, això permetrà calmar el trànsit urbà, reduir el soroll ambiental i millorar la qualitat de via i mobilitat de la ciutadania amb la idea d’assolir una transformació del model de ciutat que s’emmarca en els objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

FOTO: Carrers de Bellaterra | Pau Quintana

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: