Nous aparcaments de curta estada a la Plaça del Pi

by | maig 14, 2021 | Societat

L’EMD de Bellaterra senyalitzarà noves places d’aparcament perquè formin part de l’aparcament rotatori i de curta estada de la Plaça del Pi. Això significarà que en aquestes places senyalitzades de color blau, no s’hi podrà aparcar més de 30 minuts.

Una mesura que va començar fa tot just 2 anys, amb la intenció de facilitar l’aparcament de vehicles que volguessin venir a comprar o accedir a serveis de la Plaça del Pi.

Un intent de zona verda per residents

Abans d’aquesta iniciativa ja hi havia hagut un primer intent de destinar l’aparcament als residents de Bellaterra. Es tractava de places de zona verda que l’EMD va senyalitzar tot just quan acabava de néixer, però sense coordinar-se amb l’Ajuntament de Cerdanyola ni amb la policia local.

Es van posar senyals verticals, es van pintar les línies verdes i es van repartir distintius pel veïnat de Bellaterra. Una iniciativa que finalment, per falta de coordinació, l’Ajuntament va denunciar i després un temps d’espera fins la sentència, finalment el jutge va tombar.

Uns anys més tard, el 2019, l’EMD va arribar a un acord amb l’anterior govern socialista de l’Ajuntament de Cerdanyola, després de negociacions i treball conjunt i van decidir apostar pel tipus d’aparcament actual: certes places reservades a l’estacionament de curta durada dirigit a les persones que volguessin fer encàrrecs a la Plaça del Pi. Així, cada bellaterrenc passaria a comptar amb una fitxa on indicaria l’hora d’arribada a l’aparcament, perquè els agents cívics ho poguessin controlar.

Actualment, aquest sistema amb aparcaments rotatius davant la farmàcia o el forn de pa segueix en peu i s’hi afegiran noves places que quedaran just davant de l’estació de ferrocarrils de la plaça. Estaran controlats pels agents cívics que indicaran els requisits per aparcar-hi i les normes de funcionament i coordinats amb la policia local podrien aplicar sancions.

FOTO: Nous aparcaments rotatius de la Plaça del Pi | Jordi Tardós

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: