La UAB confirma que la vespa asiàtica és una gran amenaça per les abelles

by | maig 20, 2021 | Societat

Un grup d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha confirmat que la vespa asiàtica suposa una gran amenaça per la supervivència de les abelles. Una conclusió a la que arriba després de dos anys de recollida de dades en el projecte UABee i el que resulta ser el primer abellar plenament monitoritzat d’Espanya.

Aquest estudi fet en un conjunt de 6 ruscos d’abelles ha servit als investigadors per registrar el pes, les incidències ocorregudes, capturar imatges de l’activitat i relacionar-ho amb les condicions meteorològiques.

A més de provar l’amenaça de la vespa asiàtica per les abelles, l’estudi també ha servit per demostrat que el declivi de l’espècie es podria evitar amb una gestió adequada dels ruscos.

Així doncs, s’ha vist que l’activitat de les abelles augmenta amb la temperatura a l’hivern i a la primavera, però disminueix marcadament a l’estiu i després de fer collites de mel. Per això es recomana fer les collites abans i permetre que les abelles tinguin més reserves de mel i pol·len per passar l’estiu i l’hivern.

FOTOS: Abellar del Campus Unviversitari | Cedides per la UAB

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: