La UAB confirma que la vespa asiàtica és una gran amenaça per les abelles

by | maig 20, 2021 | Societat

Un grup d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha confirmat que la vespa asiàtica suposa una gran amenaça per la supervivència de les abelles. Una conclusió a la que arriba després de dos anys de recollida de dades en el projecte UABee i el que resulta ser el primer abellar plenament monitoritzat d’Espanya.

Aquest estudi fet en un conjunt de 6 ruscos d’abelles ha servit als investigadors per registrar el pes, les incidències ocorregudes, capturar imatges de l’activitat i relacionar-ho amb les condicions meteorològiques.

A més de provar l’amenaça de la vespa asiàtica per les abelles, l’estudi també ha servit per demostrat que el declivi de l’espècie es podria evitar amb una gestió adequada dels ruscos.

Així doncs, s’ha vist que l’activitat de les abelles augmenta amb la temperatura a l’hivern i a la primavera, però disminueix marcadament a l’estiu i després de fer collites de mel. Per això es recomana fer les collites abans i permetre que les abelles tinguin més reserves de mel i pol·len per passar l’estiu i l’hivern.

FOTOS: Abellar del Campus Unviversitari | Cedides per la UAB

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: