La UAB confirma que la vespa asiàtica és una gran amenaça per les abelles

by | maig 20, 2021 | Societat

Un grup d’investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha confirmat que la vespa asiàtica suposa una gran amenaça per la supervivència de les abelles. Una conclusió a la que arriba després de dos anys de recollida de dades en el projecte UABee i el que resulta ser el primer abellar plenament monitoritzat d’Espanya.

Aquest estudi fet en un conjunt de 6 ruscos d’abelles ha servit als investigadors per registrar el pes, les incidències ocorregudes, capturar imatges de l’activitat i relacionar-ho amb les condicions meteorològiques.

A més de provar l’amenaça de la vespa asiàtica per les abelles, l’estudi també ha servit per demostrat que el declivi de l’espècie es podria evitar amb una gestió adequada dels ruscos.

Així doncs, s’ha vist que l’activitat de les abelles augmenta amb la temperatura a l’hivern i a la primavera, però disminueix marcadament a l’estiu i després de fer collites de mel. Per això es recomana fer les collites abans i permetre que les abelles tinguin més reserves de mel i pol·len per passar l’estiu i l’hivern.

FOTOS: Abellar del Campus Unviversitari | Cedides per la UAB

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: