L’Agrupament Escolta Pau Casals posa en marxa una iniciativa per lluitar contra la vespa asiàtica

by | maig 21, 2021 | Societat

L’Agrupament Escolta Pau Casals de Cerdanyola ha posat en marxa una iniciativa per combatre la proliferació de nius de vespa asiàtica a Cerdanyola.

Una acció que consisteix en instal·lar trampes selectives contra aquestes vespes, que ja s’han col·locat a espais com el Parc de la Riera. Ara, cada 15 dies, les famílies faran un control d’aquestes trampes.

Una acció que ha estat possible gràcies a la col·laboració i assessorament del Consorci del Parc de Collserola, amb qui l’agrupament es va posar en contacte.

Un problema que arrosseguem des del 2010

La presència de la vespa asiàtica a la zona no és cap novetat. Aquesta espècie invasora va arribar a la península ibèrica el 2010 i la seva presència ja ha provocat l’alarma a diverses comunitats autònomes. A més de ser un insecte especialment agressiu amb altres espècies, com explicàvem des de Bellaterra Diari, la seva picada pot causar símptomes greus.

Des del consorci avisen però que no tots els nius que podem trobar són perillosos, sinó només aquells que estan actius, que són gairebé sempre invisibles perquè es troben entre les fulles dels arbres i, per tant, on s’ha fixat l’objectiu des d’aquesta iniciativa.

A més, un cop posada en marxa la iniciativa, el veïnat ha mostrat interès per la causa, demanant més informació a l’Ajuntament sobre les polítiques que s’hi volen emprendre.

FOTO: Cedida Agrupament Escolta

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: