L’Agrupament Escolta Pau Casals posa en marxa una iniciativa per lluitar contra la vespa asiàtica

by | maig 21, 2021 | Societat

L’Agrupament Escolta Pau Casals de Cerdanyola ha posat en marxa una iniciativa per combatre la proliferació de nius de vespa asiàtica a Cerdanyola.

Una acció que consisteix en instal·lar trampes selectives contra aquestes vespes, que ja s’han col·locat a espais com el Parc de la Riera. Ara, cada 15 dies, les famílies faran un control d’aquestes trampes.

Una acció que ha estat possible gràcies a la col·laboració i assessorament del Consorci del Parc de Collserola, amb qui l’agrupament es va posar en contacte.

Un problema que arrosseguem des del 2010

La presència de la vespa asiàtica a la zona no és cap novetat. Aquesta espècie invasora va arribar a la península ibèrica el 2010 i la seva presència ja ha provocat l’alarma a diverses comunitats autònomes. A més de ser un insecte especialment agressiu amb altres espècies, com explicàvem des de Bellaterra Diari, la seva picada pot causar símptomes greus.

Des del consorci avisen però que no tots els nius que podem trobar són perillosos, sinó només aquells que estan actius, que són gairebé sempre invisibles perquè es troben entre les fulles dels arbres i, per tant, on s’ha fixat l’objectiu des d’aquesta iniciativa.

A més, un cop posada en marxa la iniciativa, el veïnat ha mostrat interès per la causa, demanant més informació a l’Ajuntament sobre les polítiques que s’hi volen emprendre.

FOTO: Cedida Agrupament Escolta

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: