Avui celebrem el Dia Europeu dels Parcs

by | maig 24, 2021 | Societat

Avui és el Dia Europeu dels Parcs, i amb aquesta data s’enceta també la Setmana de la natura. En motiu d’aquesta celebració, des de la xarxa per la conservació de la Natura de Cataluntya s’han posat en marxa diverses iniciatives – passejades guiades, exposicions, tallers – amb la intenció de gaudir i conèixer l’entorn natural

A més, conjuntament amb la xarxa de biblioteques públiques, s’ofereixen diverses activitats on natura i lectura van de la mà. Aquí podreu consultar les activitats que s’organitzen a la comarca:

Per què celebrem el Dia Europeu dels Parcs?

Una efemèride que commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig de 1909. Uns quants anys més tard, el 1918, es declaraven a Espanya els primers parcs nacionals – Covadonga i Ordesa y Monte Perdido-, amb un intent no reeixit d’afegir el Montseny a la llista. Tanmateix, el 1928, ara fa 85 anys, veuria néixer el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d’un espai natural a Catalunya, a la qual va seguir, ja més tard, el 1972, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el primer espai declarat parc natural a tot l’Estat espanyol.

Actualment, a Catalunya, hi ha una vintena de parcs naturals i 184 espais més agrupats en diferents figures de protecció, que tots plegats, sumen el 30 % del territori del país.

FOTO: Parc Font de la Bonaigua | Pau Quintana

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: