Avui celebrem el Dia Europeu dels Parcs

by | maig 24, 2021 | Societat

Avui és el Dia Europeu dels Parcs, i amb aquesta data s’enceta també la Setmana de la natura. En motiu d’aquesta celebració, des de la xarxa per la conservació de la Natura de Cataluntya s’han posat en marxa diverses iniciatives – passejades guiades, exposicions, tallers – amb la intenció de gaudir i conèixer l’entorn natural

A més, conjuntament amb la xarxa de biblioteques públiques, s’ofereixen diverses activitats on natura i lectura van de la mà. Aquí podreu consultar les activitats que s’organitzen a la comarca:

Per què celebrem el Dia Europeu dels Parcs?

Una efemèride que commemora la declaració dels primers parcs nacionals europeus a Suècia el 24 de maig de 1909. Uns quants anys més tard, el 1918, es declaraven a Espanya els primers parcs nacionals – Covadonga i Ordesa y Monte Perdido-, amb un intent no reeixit d’afegir el Montseny a la llista. Tanmateix, el 1928, ara fa 85 anys, veuria néixer el Patronat de la Muntanya del Montseny, la primera figura de protecció d’un espai natural a Catalunya, a la qual va seguir, ja més tard, el 1972, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el primer espai declarat parc natural a tot l’Estat espanyol.

Actualment, a Catalunya, hi ha una vintena de parcs naturals i 184 espais més agrupats en diferents figures de protecció, que tots plegats, sumen el 30 % del territori del país.

FOTO: Parc Font de la Bonaigua | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: